Almanya’da federal hükümet, konut sorununu çözmek için teşvik edici yöntemlere başvuracak. Kalıcı olarak uygun fiyatlı konut sağlayanların vergi teşvikleri ile desteklenmesi kararlaştırıldı. Hükümet bu amaçla kâr amacı gütmeyen konut sistemini uygulamaya koymayı kabul etti.
#AlmanyaBedriye Hülya, b-fit projesiyle sadece kadınların girebildiği, çalıştığı ve yöneticisi olduğu spor stüdyoları kurdu. Kadınları evden çıkarıp düşük ücrete hem bedensel hem ruhsal sağlığına katkıda bulunan etkinlikler yaptıran b-fit, 18 senede 1 milyon kadının hayatına dokundu.
#Bedriye HülyaSosyal girişimler Bongo Art Project ve Hadi İşaret, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 50 eseri işaret diline çevirdi. Amaç, müzeleri engelliler için erişilebilir hale getirmek. Müze Sanat Sözlüğü de 10 Mayıs’ta sosyal medyada erişime açılacak.
#Ankara Resim Ve Heykel MüzesiHayvansal gıdalara alternatif üretmek için yola çıkan girişimci Emine Yılmaz markasını kurdu. Bitkisel havyar ürününü e-ticaret kanalı ile satışa sunan Yılmaz, bitkisel et ve süt üretimi için de hazır. Yatırım almaları halinde 2023 yılında bitkisel süt ve et ürünlerini tüketici ile buluşturacaklarını söyleyen Emine Yılmaz, “Bitkisel ürün teknolojilerinde Türkiye’nin bir üs olmasını istiyoruz” dedi.
#Hayvansal GıdaProjemiz Hayat Derneği tarafından yürütülen “Geleceğe Dokunan Anneler Projesi”, “duygusal ihmal” konusuna anneler eliyle dikkat çekilmesi ve gelecek nesillerin güçlendirilmesini hedefliyor. Epsilon Yayınları’ndan çıkan “Geleceğe Dokunan Anneler” kitabı da duygusal ihmalin gelecekte yol açabileceği olumsuz davranış kalıplarını engellemeyi hedefliyor. Projemiz Hayat Derneği kurucusu Aslı Özdemir ile bir araya geldik ve çocukluktaki duygusal ihmali önlemede neler yapılması gerektiğini konuştuk.
#Aslı ÖzdemirMültecilere yönelik önyargıları kırmak için her kültürde kutsal olan ‘ekmek parası’ vurgusuyla yola çıkan İngiltere merkezli sosyal girişim Breadwin-ners’ın (ekmek parası kazananlar) Başkanı Martin Cosarinsky Campos, “Mülteciler artık sadece risk olarak görülmüyor. Umarım son yıllarda mülteci sorununa diğer büyük ülkelerden çok daha fazla katkı sağlayan Türkiye mültecilerden sunabileceği avantajları ve fırsatları da değerlendirebilir” dedi.
#GazetehaberleriSosyal girişimler insanların günlük yaşamlarında sık sık karşılaştıkları sorunlar hakkında çözümler yaratıyor. Ancak, bu uygulamaların hayata geçebilmesi ve etkisini arttırabilmesi için finansal desteğe ihtiyaçları oluyor. Sosyal girişimleri bir çatı altında toplayan İmece, maddi desteğe ulaşabilmeleri için sosyal girişimlere kitlesel fonlama eğitimi veriyor.
#İmeceBir çeşit girişimcilik modeli olan sosyal girişimcilik, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Aynen ticari girişimlerde olduğu gibi sorunları, fırsatları fark edip risk alan sosyal girişimler, elde ettikleri gelirleri çocuk işçiliği, yoksulluk, bilgiye ulaşım, gıda israfını önleme gibi sorunlarla mücadele etmek için kullanıyor.
#Sosyal GirişimlerTicari odaklı girişimlerin sayısı hızla artarken, kâr odaklı olmayan sosyal girişimler daha iyi bir dünya için sundukları çözümlerle dikkat çekiyor. Türkiye’de de hızla sayıları artan sosyal girişimler, hayırseverlik veya güçlendirmenin yerine bulundukları alan için geliştirdikleri çözümlerle yıkıcı etki yaratıyorlar.
#Sosyal GirişimlerEkonominin önemli yapı taşlarından olan girişimcilik; fırsat ve ihtiyaçları görerek, bu ihtiyaçlara uygun yenilikçi, yaratıcı çözümler üretmek olarak tanımlanıyor. Sosyal girişimciler; yaşadıkları toplumu daha adil, daha sürdürülebilir, daha yaşanabilir bir ortama dönüştürebilmek için çevrelerinde gördükleri sosyal sorunlara yönelik yaratıcı ve kalıcı çözümler geliştirir.
#Girişimcilikİş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen GençBizzTech projesinin yeni dönem başvuruları başladı. 13 Aralık’a kadar devam edecek başvurular kapsamında fen lisesi öğrencilerine bilim, teknoloji, finansal okuryazarlık ve girişimcilik odaklı çevrim içi eğitimler verilecek.
#Türkiye İş Bankası