Son dönemde en sevilen tavuklu lezzetlerden biri olan buffalo kanatları Gelinim Mutfakta ile mutfaklarımıza geliyor. Evde kolayca yapılabilen bir yemek olan buffalo kanatları tarifi de oldukça pratik. Peki, buffalo kanatları nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta buffalo kanatları tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Buffalo KanatlarıMasterChef Türkiye 2020 sezonu ekran macerasına hızlı bir başlangıç yaptı. MasterChef yarışmacı adayları teker teker jüri karşısına çıkıp yaptıkları yemek ile onları etkilemeye çalışıyor. Peki, MasterChef Türkiye yarışmacıları belli oldu mu? MasterChef Türkiye'de bugüne dek kimler ilk tur geçmeyi başardı?
#2020 Masterchef Türkiye YarışmacılarıBirçok kişinin patatesli köfte denilince aklına gelen ilk portre, fırın tepsisine dilimlenmiş patates ve üzerine ya da aralara dizilmiş köftelerden meydana gelen hafif soslu yemek olur. Ancak şimdi vereceğim tarif, patatesli köfte tanımını hem zihninizde hem de midenizde yeniden kodlamanıza vesile olacak 😊 İşte, az malzeme ile yapabileceğiniz dillere destan, Hatay usulü patatesli köfte tarifi
#Patatesli Köfte TarifiKışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde, sadece kalın giyinmek yetmiyor. Bir yandan da görüntüsüyle kıvamıyla içimizi ısıtacak, bize enerji verecek yemekler arıyoruz. Hele ki yoğun bir günün sonunda akşam yemeği soframızda mutlaka bu tür yemekler olsun istiyoruz. Siz de aynı fikirdeyseniz, bugünkü Lezizz günün menüsü sizin için çok uygun. İşte kış soğuklarına karşı en büyük yardımcılarınız haline gelecek nefis yemek tariflerimiz…
#Bugün Ne PişirsemDoğa, tarih ve zengin bir mutfak kültürü. Bu üçlü bir arada olduğunda o ülke ya da bölgenin turizmde şansı artıyor. 2 yıl kadar önce İncili Gastronomi Rehberi’nin ilkini yayınladığımız dönemde Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu rehberde mutlaka Adana da olmalı demişti.
#Müge AkgünDeğişik bir et yemeği denemek isteyenler için yeni bir önerimiz var: Nardan aşı. Peki, nardan aşı nasıl yapılır? Klasik köfte tarifine benzeyen ancak içerisine eklenen nar ekşisiyle bambaşka bir lezzette dönen nardan aşının tarifini derledik.
#Nardan AşıKanepe, davet sofralarının en sevilen ve pratik lezzetlerinden biri. İster tatlı isterseniz de tuzlu olarak hazırlayacağınız kanepeleri, arkadaş toplantıları, yılbaşı sofrası veya doğum günlerinde misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte, pratik kanepe tarifleri
#Kanepe11 ayın sultanı Ramazan, kalabalık ve sevdiklerimizle geçen iftar sofralarıyla güzel! Peki iftar menünüzde bugün neler var? Henüz akşama ne pişireceğini bulamayanlar için iftar menülerini derlemeye devam ediyoruz. İşte ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusuna yanıt niteliğinde tarifleriyle iftar menüsü!!!!!
#İfar Menüsüİstanbul’un lezzet haritasında herkesin bildiği çok sayıda köklü mekân vardır. Bunun yanı sıra sık sık yeni restoranlar da dışarıda yemek yemeyi sevenlere merhaba der. 2017 yılının son aylarında da çok sayıda kışlık açıldı. Bunlardan mutlaka denemeniz gereken 5 tanesini sizler için derledik…
#İstanbulİftar menüleri, akşam için hazırlık yapan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularınıza yanıt olabilecek tarifleri derlemeye devam ediyoruz. İster örnek iftar menüleriyle isterseniz de Ramazan sayfasında yer alanlar tariflerle siz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte barbunya, fıstıklı şekerpare tarifi, domates soslu köfte tarifinden oluşan iftar menüsü!
#Bugün Ne PişirsemMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet Çapa'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishMantıdan korkmak bir yana, onu dünya standartlarına taşıyabiliriz. Yeter ki yaratıcılığımızı kullanabilelim. Mantı sarmısaklı yoğurt, üzerine biraz salçalı tereyağı ve taze kekikle rüya gibi oluyor. Ancak bu hafta bunun haricinde neler yapabiliriz, biraz kendimizi serbest bırakalım istedim.
Sofra kültürüyle büyüyen Selçuk Yöntem için hala bir numara annesinin mutfağı. Ünlü oyuncu çocukluğundan beri hiç yemek ayırmadığını çünkü karın doyurma duygusunun kutsallığına inandığını söylüyor. En sevdiği şeyse Boğaz’a bakarak akşam yemeği yemek, buna mukabil sevdiği lokantalar en salaş olanlar
GAZETECİ, halkla ilişkiler uzmanı Aynur Tartan’ın yazdığı, “Bak Mutfakta Kim Var” adlı kitabın imza günü Alsancak D&R’da yapıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın eşi Aynur Tartan’ın yazdığı “Bak Mutfakta Kim Var kitabı yayınlandığı günden buyana büyük ses getirdi.