Paylaş
Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
4 orta boy patates
3 tane soğan
2-3 yemek kaşığı acı veya tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Birkaç dal maydanoz
Soğan sosu için :
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Patatesler kabuğu soyulmadan yıkanıp haşlanır. Haşlanan patatesler soğuyunca kabukları soyulur. Soyulan patatesler havanda sünene kadar dövülür. Havan yoksa robotta çekebilir ya da rendeleyebilirsiniz.
Bulgur ıslatılıp ve bekletilir.
Bulgurun yumuşamasını beklerken bu arada soğan sosunu yapabilirsiniz.
Soğan sosu için ;
3 tane soğan küçük küçük doğranır ve 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur, bekletilir.
Yumuşamış olan bulgurun üzerine 1 soğan rendelenir. Salça kimyon tuz eklenerek yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur.
Daha sonra dövülen patatesler de yoğrulan bulgura eklenir ve iyice macun kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir.
Kavrulan soğanın yağına el batırarak çiğ köfte gibi ufak sıkmalar yapıp tabağa dizilir. İsterseniz içli köfte gibi büyük şekilde de servise sunulabilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve yanına kavrulmuş soğan ile servis edilir.
NOT: Patatesleri eklediğinizde mutlaka tuzunu kontrol edin, az ise eklemeyi unutmayın.
Servis Önerisi: Patatesli köfte yanına borani, kavrulmuş kıyma veya kıymalı salçalı makarna ekleyerek güzel bir menü oluşturabilirsiniz.
Tarifle ilgili her türlü sorunuzu, Instagram hesabım aracılığıyla çekinmeden yöneltebilirsiniz.
Paylaş