Gelinim Mutfakta günün yemeği buffalo kanatları tarifi! Buffalo kanatları nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Son dönemde en sevilen tavuklu lezzetlerden biri olan buffalo kanatları Gelinim Mutfakta ile mutfaklarımıza geliyor. Evde kolayca yapılabilen bir yemek olan buffalo kanatları tarifi de oldukça pratik. Peki, buffalo kanatları nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta buffalo kanatları tarifi ve malzemeleri...
Dışarıdan sipariş ettiklerinizi size unutturacak ev yapımı buffalo kanatları tarifi mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. Evde kolay buffalo kanatları nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifin detayları...
12 adet tavuk kanadı
80 gram tereyağı
2 diş sarımsak
Çeyrek bardak acı sos
Yarım çay kaşığı tuz
BUFFALO KANATLARI NASIL YAPILIR?
Tavuk kanatlarını iyice temizleyip 10 dakika buharda pişirin ya da haşlayın.
Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkardığınız kanatları, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Bu sürenin sonunda bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kanatları tepsiye dizin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin ve her iki tarafını da 20’şer dakika pişirin.
Bu esnada tereyağını bir tavada eritin.
İnce kıyılmış sarımsakları tereyağında çevirin.
Acı sosu ve tuzu da ilave edip kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kanatlar fırından çıktığında bu sosun içine alıp her tarafını güzelce sosa bulayın.
Ardından tabaklara çıkardığınız soslu tavukları soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…