Güncelleme Tarihi:
4 kişilik
Malzemeler
1 demet pazı yaprağı
2 su bardağı light yoğurt
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Köfte için
500 gr ince bulgur
1.5-2 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yumurta
Tuz
Sos için
4 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaseye alın ve üzerine sıcak su gezdirin. Kapak kapatıp 20 dakika bekletin. Yumuşayan bulgura un ve tuz ekleyerek harmanlayın. Yumurta ile salçayı da ilave edip arada elinizi ıslatarak iyice yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Pazıları yıkayıp ince doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu iyice süzdürün. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve pazıları birkaç dakika soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Domatesleri rendeleyin. Salça ve zeytinyağı ekleyip orta ateşte iyice pişirin. Tuz, karabiber, kimyon ile tatlandırın. Pişen köfteleri sosa ekleyip iyice karıştırın. Yoğurdu geniş bir kasede rendelenmiş sarımsak ile çırpın. Pazıyı servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu yayın. Üzerine soslu köfteleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.