Hangi üniversite ne yiyor?

Güncelleme Tarihi:

Hangi üniversite ne yiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 16:42

Koç suşiye, İTÜ çiğ köfteye hayran… Tüm üniversitelilerin ortak noktası ise Lahmacun Yeni başlayanlar için Yemeksepeti’nden kampüs rehberi

Haberin Devamı

Yemeksepeti son analizi ile Türkiye’nin kampüs kültürüne ışık tutuyor. Rakamlara göre Türkiye’de en çok yemek siparişi veren üniversite Bilkent, üniversitelilerce en sevilen lezzet ise lahmacun. İTÜ’lüler günde yediği 5 bin çiğ köftenin 3 binini gece 00.00’dan sonra sipariş ediyor. En kahvaltıcı Yıldız Teknikliler ise, sabahları mercimek çorbası bile içiyor. Sabah karşı saatlerde en çok siparişi veren Yeditepeliler, üniversite aleminin gece kuşları unvanını kazanıyor. Tercihler değişse de kampüslerde Pazar günü keyif yapma geleneği değişmiyor; en fazla sipariş o gün geliyor. Bu yılın trend yemeklerinde ördek ve krep başı çekiyor. Boğaziçililer, hem ördek hem de ev yemekleri siparişlerinin zirvesinde yer alıyor. En çok suşiyi Koç, en çok tatlıyı Bilgi Üniversitesi yiyor. Anadolu Üniversitesi gerçek aşkı tavuk tantunide buluyor, Hacettepe ise Brezilya lezzetlerine takılıyor. Üniversiteliler Yemeksepeti’ni sadece yüzbinlerce çeşide ulaşabildikleri ve hızlı olduğu için tercih etmiyor; rakamlar Kampüs indirimleri sayesinde bugüne dek öğrencilerin toplam 1 milyon TL’den fazla tasarruf ettiğini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı


Hangi üniversite ne yiyor


Üniversitelileri final heyecanının sardığı bugünlerde, Yemeksepeti farklı bir kampüs rehberi hazırladı. Her üniversite yedikleri ile kendi tarzını ortaya koyuyor, bu rehber kampüslerin kültürünü yansıtıyor. Türkiye’de en çok yemek siparişi veren üniversiteler sırayla Bilkent, İTÜ, Koç, ODTÜ ve Boğaziçi. Yemeğe en düşkün ilk 20 üniversitenin 9’u İstanbul, 2’si Ankara, 3’ü İzmir’de bulunuyor. Olağan şüphelileri sırasıyla Denizli, Konya ve Mersin takip ediyor.

 

Kampüsün baş tacı lahmacun

Üniversitelilerin en çok tercih ettiği yemek tüm siparişlerin yüzde 18’ini oluşturan lahmacun. Onu çiğ köfte ve mercimek çorbası takip ediyor. En çok lahmacun ve çiğ köfte siparişi İstanbul Teknik Üniversitesi’nden geliyor. İTÜ, 3 bini gece saat 00.00’dan sonra olmak üzere, günde 5 bin çiğ köfte söylüyor. Mercimek çorbası ise, en kahvaltıcı üniversiteliler olan Yıldız Tekniklilerin sabah menüsünde bile yer alıyor.

 

Haberin Devamı

YTÜ erken kalkıp kahvaltı ediyor, Yeditepeliler sabahlıyor

YTÜ verdiği her 5 siparişten 1’inde kahvaltı söylüyor. Sabaha karşı saatlerde en çok sipariş veren ise Yeditepeliler oluyor. Geçe kuşları tüm siparişlerinin yüzde 18’ini saat 00.00-06.00 arasında veriyor ve tercihini ıslak hamburger ile Ayvalık tostundan yana kullanıyor.

 

En çok sipariş Pazar günü veriliyor

Gün bazında bakıldığında ise, kampüslere en çok pazar günü sipariş gittiği görülüyor. Hafta sonu kütüphane ve atölyede çalışanlar ile yurtta kalanlar, Pazar günü kantin alternatiflerinin dışına çıkıyor; Pazar günü güzel yemekler ile keyif yapma geleneğine sıkı sıkı sarılıyor.

 

Hangi üniversite ne yiyor

 

Haberin Devamı

Boğaziçi çeşitliliği kutluyor

2015’e göre siparişini en çok artıran yemekler yüzde 76 ile ördek, yüzde 64 ile krep ve yüzde 63 ile çiğköfte oldu. En çok ördek siparişi Boğaziçililerden geliyor. Boğaziçi yeni lezzetleri denerken, anne elinden çıkma lezzetleri de unutmuyor; ev yemeklerini en çok söyleyenlerde de zirveye oturuyor.


Koç suşici, Bilgi tatlıcı, Anadolu tavukçu

Farklı tatlara açık olanlardan biri de, en çok suşi yiyen Koç Üniversiteliler. İstanbul Bilgi Üniversitesi tatlıya düşkünlüğü ile dikkat çekiyor. Bilkent ve Hacettepe civarında ise Latin rüzgarları esiyor. Brezilya tarifi soslu tavuk, iki üniversiteden günde 15 bine yakın sipariş alıyor. Gerçek aşkı tavukta bulan bir diğeri ise gece gündüz demeden tavuk tantuni sipariş eden Anadolu Üniversitesi.

 

Haberin Devamı

Üniversiteliler bugüne dek 1 Milyon TL’den fazla tasarruf etti

Ortalama paket tutarı en düşük olan üniversite Pamukkale, en yüksek olan ise YTÜ. Paket tutarları şehirler arasındaki fiyat farklarına ya da toplu sipariş verme alışkanlığının olup olmamasına göre değişse de, değişmeyen tek şey üniversitelilerin Yemeksepeti indirimleri konusunda uzmanlaşmış oluşu. Örneğin, bugüne dek Kampüs indirimi sayesinde toplam 1 Milyon TL’den fazla üniversitelilerin cebinde kaldı. Ayrıca Yemeksepeti’nde kampüslere özel indirim yapan 1980 restoran bulunuyor.



Yemeksepeti hakkında

Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu ve 2015 Mayıs itibariyle dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero bünyesine katıldı. Bugün itibariyle 63 ilde, 10.000’in üzerinde üye restoran ve günde aldığı  ortalama 130 bin siparişle, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!