BİM 27 Aralık Aktüel Ürünler Kataloğu yayınlandı. BİM’de Salı günü gıda ürünlerinde birbirinden indirimli fiyatlar müşterileri bekleyecek. Önümüzdeki hafta 1 kg çiğ köfte 24,50 TL, mercimek köftesi 17,50 TL, zeytinyağlı sarma 17,50, 70 gr sos çeşitleri 44,50 TL, fındıklı kek 85,50 TL’den satışa sunulacak. Ayrıca 30 Aralık tarihinde Buharlı Ütü 899 TL, Blender Seti 479 TL, Kablosuz kulaklık 999 TL, Kablolu Kulaklık 129 TL, Karnıyarık tenceresi 159 TL, 7 parça çerezlik seti 89 TL’den satışa sunulacak. Bunun yanı sıra hafta boyunca elektronik ürünlerde indirim fırsatları müşterileri bekleyecek. İşte 27-30 Aralık BİM Aktüel Ürünler Kataloğu ve fiyat listesi…
#BİM Aktüel Ürünler KataloğuYılbaşı akşamı genelde evlerde bir araya geliyor, sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırlamak istiyoruz. İşin hazırlık ve pişirme aşaması gözünüzü korkutmasın. Evdeki fazla malzemeleri de değerlendirebileceğiniz pratik ve bitki temelli tariflerimle aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek için kısa sürede hazırsınız…
#YılbaşıSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKLondra’da yaşayan Gaziantepli iş insanı Abdullah Ermeç, ‘doğduğu’ köyde üretilen doğal gıdaları ‘doyduğu’ ülkede aracısız tüketiciye ulaştıran bir projeyi hayata geçirdi. İngiltere, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında hizmet veren ABS Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik şirketinin sahibi Ermeç, memleketi Evri köyünün kadınları tarafından üretilen doğal gıdaları İngiltere’de doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.
#İngiltere-TürkiyeÇocukların olduğu kadar büyüklerin de en sevdiği yemeklerden patates kızartması. Hani daha ilk tava piştiğinde atıştırmaya başlarız ya ağzımız yana yana... Dünyada da 13 Temmuz ‘Patates Kızartması Günü’ olarak kutlanıyor. Bu vesileyle jürimize, farklı ve iyi patates kızartması yiyebileceğimiz mekânları sorduk. Değişik usullerdeki, baharat ya da soslarla zenginleştirilmiş patatesleri denemek isterseniz, bu adreslere uğrayabilirsiniz.
#GazetehaberleriNefis iki dilim ekmek arasına sığdırılmış onlarca lezzetin ifadesi olan sandviçler, damak çatlatan zenginlikteki bir iç malzemeyle öğünün başkahramanı haline gelirler. Sandviç yaparken kullandığınız malzemeleri satın alma konusunda İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları size yol gösterecektir. İşte İncili Gastronomi Rehberi proje ekibinden Gamze İneceli’nin kaleminden, İstanbul, Bodrum ve Çeşme’nin bu konuda rüştünü ispatlamış adresleri...
#SandviçFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuSon yıllarda popüler olan yemek yarışmalarında sunumlarına farklılık katmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem ‘renkli yağlar’ oluyor. Bu yağları evde yapmak, kendi sofralarımıza albeni katmak zor değil. Hem aromaları hem renkleriyle sofranızı şenlendirecek öneriler hazırladım.
#YağTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#BalıkSonbahar bereketi dört bir yanımızı sardı bile. Yaz güneşinin tatlandırdığı sebze ve meyveleri soğuk günlerde de kullanabilmek için en klasik yöntem konserve yapmak. Domates sosunu halen denemeyen kaldıysa onlar için küçük bir hatırlatmam var. Kendini aşanlaraysa acı biber hatta şeftali kavanozlamak için tarifler hazırladım.
#Sebze28 Mayıs Dünya Burger Günü’ydü. Bulutsu ekmeği, kaliteli köftesi, çeşit çeşit sos ve eşlikçileriyle artık her şefin kendine has bir formülü var. Jürimize İstanbul’da en iyi burger yapan yerleri sorduk. Klasik cheddar yerine brie kullananlardan vişne soslusuna öyle yenilikler var ki okurken ağız sulandırıyor…
#Gizem Dinçbaş