Gastroantep Festivali tüm hızıyla başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımı ile Batalhöyük üzerinde Gastromoni Festivali’ne özel olarak hazırlanan alanda fıstık hasadı ve şire yapımı gerçekleştirildi. Yetişmesi ile, ‘nazlı’ meyveleri ile ‘alımlı’ antepfıstığının hasadı festivale katılan protokol ve davetlilerle birlikte yapıldı. Daha sonra alanda şire yapımı için üzüm tepelenerek suyu kaynatıldı ve cevizli sucuk yapıldı.
#GaziantepSilivri ile özdeşleşen, adına bu yıl 60'sı düzenlenen Silivri yoğurdu festivalinde, Silivri yoğurdu Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret belgesi TPE yetkilisi tarafından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a takdim edildi.
#Silivri YoğurduKarı-koca atletler Çiçek (75) ve Oktay Şensoy (80) çifti pistlerin tozunu attırmaya devam ediyor. Süper anneanne 52, süper dede ise 65 yıldır pistte. Çok sayıda Balkan ve Türkiye birincilikleri ve rekorları bunan, 52 yıllık evli Şensoy çifti çevrelerini de motive ederek spora yönlendiriyor.
#YaşlılıkŞubatta yoğurt tebliğini değiştiren Tarım Bakanlığı, gelen itirazlar üzerine ‘geleneksel Türk yoğurduğu’ için patent çalışmalarına başladı. ASÜD Başkanı Ali Ülker, daha önceki tebliğde belirtilen limitlerde üretilen bir yoğurdun bir yerden başka bir yere taşınamayacağını belirterek, “Öyle yoğurt olmaz olsa olsa ayran olur” dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Kodeks Alimentarius'a uyum için bu yıl Şubat ayında yoğurt tebliğini değiştiren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, sektörden ve tüketicilerden gelen itirazlar üzerine, şimdi, “Geleneksel Türk Yoğurdu”nun karakteristik özelliklerini belirleyip, patentini almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Eskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet YalçınkayaAçan çiçekler, rengârenk manzaralar, cıvıl cıvıl kuş sesleri ve tertemiz hava... Hepimizin dışarı çıkası, yürüyüş yapası, bisiklete binesi geliyor. En azından çiçekler, ağaçlar, kuşlar arasında olmak istiyoruz. Bir yandan da yeni kitaplar, albümler çıkıyor, sanat dünyası da bahar heyecanı yaşıyor. Evet pandemi var ama biz yine de hayatın, bu ayların tadını çıkarabiliriz. Nasıl mı? İşte öneriler...
#GazetehaberleriMasterChef eleme adayları, dün oynanan dokunulmazlık oyununun ardından belli oldu. MasterChef'te heyecanlı bir yarış gerçekleşti. Yarışmacılar Silivri'ye giderek kendi topladıkları ürünlerle şeflerin istedikleri menüyü en iyi şekilde çıkarmaya çalıştılar. Kırmızı takım ve mavi takım arasında oynanan dokunulmazlık oyununun kazananı mavi takım oldu. Daha sonra oynanan bireysel dokunulmazlığın ve oylamanın ardından ise eleme adayları belli oldu. Arem ve Tanya yaptıkları hata nedeniyle bireysel dokunulmazlıkta oyun dışı kaldılar.
#Masterchef Kim KazandıAnkara istikametinden İstanbul’a doğru gelenlere: Aşçılar diyarı Mengen’e sapıp Müdür Lokantası’nda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Bulgur çorbasının mutlaka tadına bakın. Yol üstündeki Yeniçağ’da yiyeceğiniz pidenin tadını da uzun süre unutamayacaksınız. Buranın patatesli ekmeği de çok ünlüdür. Bir-iki tane bagaja atmakta fayda var.
#İzmir