Şerif Mardin haberleri sayfasında Şerif Mardin hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 652 Şerif Mardin haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Prof.Dr. Şerif Mardin için Yeniköy Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Dün İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybeden Mardin'in cenaze törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, eski bakanlardan Ertuğrul Günay da katıldı.
#Şerif MardinProf. Dr. Şerif Mardin için Yeniköy Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye katılan Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Şerif Mardin'in öğrencisi olduğu için kendisini şanslı hissettiğini, Mardin'in ölümüyle sosyoloji alanında büyük bir kaybın oluşacağını vurguladı.
#Şerif MardinÜnlü sosyolog ve siyaset bilimci Prof.Dr. Şerif Mardin hayatını kaybetti. Türkiye'nin en önemli sosyologlarından olan Mardin, Türk modernleşmesi, din ve siyaset, Osmanlı'nın son dönemindeki siyasi gelişmeler ve Jöntürkler üzerine yaptığı çalışmalar ile biliniyordu. Mardin 2007 yılında gazeteci Ruşen Çakır ile yaptığı röportajda kullandığı 'mahalle baskısı' kavramı ile de Türkiye'de gündem yaratmıştı. Şerif Mardin'in cenazesi yarın Yeniköy Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.
#Şerif MardinÜnlü sosyolog ve siyaset bilimci Prof.Dr. Şerif Mardin hayatını kaybetti. Türkiye'nin en önemli sosyologlarından olan Mardin, Türk modernleşmesi, din ve siyaset, Osmanlı'nın son dönemindeki siyasi gelişmeler ve Jöntürkler üzerine yaptığı çalışmalar ile biliniyordu. Mardin 2007 yılında gazeteci Ruşen Çakır ile yaptığı röportajda kullandığı 'mahalle baskısı' kavramı ile de Türkiye'de gündem yaratmıştı. Şerif Mardin'in cenazesi yarın Yeniköy Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.
#HtvhaberSiyaset, gündemimizi meşgul etse de seçimler geride kaldı… Peki toplum olarak nasıl bir ruh halindeyiz? Önümüzdeki günlerde bizi ve dünyayı neler bekliyor? Hem bu sorulara yanıt almak hem de Everest Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı ‘Ressamın İsyanı’ vesilesiyle psikolog-yazar Gündüz Vassaf’ın kapısını çaldık… Önce hayatının psikolojiyle haşır neşir olan kısmına eğildik. Sonra perspektifi bugüne çevirdik...
#Gündüz VassafTÜBİTAK tarafından incelenen 15 bilimsel derginin para karşılığı yayın anlamına gelen ‘yağmacı yayıncılık’ yaptığı ortaya çıktı. TÜBİTAK raporunda, dergilerin sahibi şirketin yayıncılık dışında oto yıkama, haşere ile mücadele, organik tarım, kozmetik gibi birçok alanda faaliyet gösterdiği kaydedildi. Rapor üzerine YÖK de üniversiteleri uyardı.
#Gazetehaberleriİzmir Folkart Gallery, sezonu Atatürk’e ait, görülmemiş yüzlerce fotoğraf ve kendisiyle ilişkili onlarca objeyi kapsayan ‘Büyük Dahi: Gazi Mustafa Kemal’ sergisiyle açtı. Üç senelik projenin en kıymetli meyvesi, yazılarıyla da dikkat çeken iki ciltlik devasa albüm...
#Folkart GalleryAtatürk üzerine yapılan/yapılacak tartışmalarda, onun yaptıklarının arkasındaki felsefeyi anlamak gerekir. Dünden bugüne değişen dünyayı, Türkiye’yi anlamak için bilimsel, nesnel yazılara bugün her zamankinden fazla ihtiyacımız var.
#Bir Önder Bir Deha, Bir İnsanTürkiye sosyal bilimler tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Şerif Mardin, öğretim üyeliği yaptığı üniversitede anıldı. Türkiye Cumhuriyeti 26’ncı Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda; geçen eylülde hayatını kaybeden Mardin’in 70 yıllık akademik kariyeri boyunca Türkiye’de sosyal bilimler alanına yaptığı katkılar, akademi dünyasının önde gelen isimleri tarafından tüm yönleriyle değerlendirildi.
#İstanbul Şehir ÜniversitesiEski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Marmara Üniversitesi'nde 27 Kasım tarihinde yapılacağı açıklanan programın iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Benimle öğrenciler ve gençler arasına kimse giremez, kimse bariyer koyamaz” dedi. Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise, "Bir öğrenci kulübünün, yönergeye aykırı olarak sebep olduğu fiilî durum, köklü bir mazisi ve yerleşmiş gelenekleri olan üniversitemizi müteessir etmiştir. Ortaya çıkan bu durumun, Davutoğlu’nun şahsı ve üniversitemizin duruşu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
#DavutoğluHaydarpaşa hep gündemde. Bugün de öyle, yüz yıl önce de öyleydi... 1917 Eylül’ünde, halen aydınlatılamayan ve yüzlerce şehitle yaralı verilen bir sabotaj sonrası mahvolduğunu yeniden hatırlayalım. Aklımızda tutmamız gereken bir başka konu da geçirdiği son yangından sonra buranın otel olarak düzenlenme fikrinin anlamsızlığı. Haydarpaşa Garı ve etrafının bir kültürel saha, bir şehir parkı olarak düzenlenmesi gerekir.
#İlber OrtaylıProf. Dr. Mete Tunçay’la Boğaz’da bir kahvede oturuyoruz. Şiddetli rüzgâr bazen sesimizi bastırıyor. İstifini bozmadan, sakin sakin anlatıyor Tunçay. Karl Popper’dan girip Niyazi Berkes’ten çıkarak neredeyse sınırsız bir fikir âleminde dolaştırıyor beni. Tüm öğrencilerinin hayran olduğu Tunçay’ı bu rahatlıkla dinlemek bir şans. Siyasi düşünceler tarihi ve Türkiye’de sol hareketler üzerine tartışmasız otorite Prof. Tunçay, 81 yaşında da öğretmeye, eserler vermeye devam ediyor. ‘Hocaların Hocası’yla yeni kitabı ‘Türkiye Sol Tarihine Notlar’ için bir araya geldik; memleketi, yaşamını, yadırgadığı ve yanıldığı konuları konuştuk.
#Prof. Dr. Mete TunçayTEVHİD-İ Tedrisat Kanunu (Eğitim Birliği) İnkilap Kanunları arasında sayılarak, Anayasa m.174 ile koruma altına alınmış olup, Saruhan Mebusu ve Maarif Vekili Vasıf Bey’in 57 arkadaşı ile birlikte verdiği yasa tasarısı ile 3 Mart 1924 tarihinde kabul edildi.
#Yazarlar