Çocukluğumda ilk yaptığım şerbetli tatlıydı şekerpare. Hala aynı tarifle yapıyorum hiçbir şey değişmedi.. Yıllar içerisinde şekerparemin tadına bakıp da tarifini istemeyene hiç rastlamadım! İddia ediyorum bu tatlıyı sevdiklerinize yapınca tüm alkışlar sizin olacak...
#ŞekerpareEv yapımı, oldukça ekonomik şerbetli bir tatlı olan şekerpare, özellikle ramazan ayında iftar sofralarının aranan lezzetlerinden biridir. Bu tatlının sırrı ise şerbetinin iyi çekebilmesi için sıcaklığının tam kıvamında olmasında saklıdır. Şimdi sizinle hünerlerinizi konuşturabileceğiniz şekerpare yapımının detaylarını paylaşıyoruz.
#Şekerpare Nasıl Yapılır?İftar menüleri, akşam için hazırlık yapan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularınıza yanıt olabilecek tarifleri derlemeye devam ediyoruz. İster örnek iftar menüleriyle isterseniz de Ramazan sayfasında yer alanlar tariflerle siz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, sütlü domates çorbası, kadınbudu köfte ve limonlu şekerpare tarifi!
#Bugün Ne PişirsemRamazan ayının sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 11 Mayıs Salı, Ramazan'ın 29. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeArda'nın Ramazan Mutfağı programının 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de şekerpare tatlısı oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, Hindistan cevizli şekerparenin malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı Hindistan cevizli şekerpare tarifi
#Şekerpare Nasıl YapılırÖzellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi olan şekerpare, büyük küçük herkesin severek tükettiği geleneksel bir Türk tatlısı. Marketlerde hazır olarak da satılan şekerpare tatlısını evdeki malzemelerle kolayca yapabilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte ilk kez deneyecekler için pratik şekerpare tarifi!
#ŞekerpareAdını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı enfes bir lezzet olan şekerpare yapımı son günlerde merak ediliyor. Bu muhteşem lezzeti evlerinde pratik ve ucuz şekilde yapmak isteyen vatandaşlar, şekerpare tarifini sorguluyor. Peki, şekerpare nasıl yapılır? Şekerparenin malzemeleri neler?
#Şekerpare Nasıl Yapılır?Türk geleneksel tatlıları içerisinde başı çeken şekerpare, her bayram olduğu gibi bu yıl da bayram sofralarını şenlendirecek. İrmik ile kıvam alıp kıtırlaşan, kıvamında yapılan şerbetiyle lezzetini katlayan şekerparenin irmiksiz tarifini de derledik. İşte irmikli- irmiksiz şekerpare tarifi ve püf noktası!
#ŞekerpareŞekerpare, şerbetli tatlıların en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri. Temel malzemesi irmiğin etkisiyle ağızda dağılan, tatlı krizlerini bir çırpıda sonlandıran şekerpare, fındık, fıstık veya cevizle süslenerek adeta bir görsel şölen yaşatıyor. Peki, geleneksel tatlıların baş tacı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi ve püf noktası detayda!
#ŞekerpareYurtta kalırken, uyduruk gazlı fırına aldırmaksızın şekerpare yapmaya heves etmiştim yıllar önce. Hoşuma giden bir tarif bulamayınca elimdekileri zevkime göre modifiye edip klasik bir şekerpare yapmıştım sonunda. Bu hafta, ufak birkaç değişiklik ve antepfıstıklı ezmeyle veriyorum aynı tarifimi.
İncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş
Ben bu başlığın hep "Şehrimize Hoşgeldin Ramazan" anlamına geldiğini düşünürdüm. Çünkü Arapçada "şehr" şehir demek. Ancak sonra öğrendim ki, şehr Farsçada ay anlamına geliyor. Osmanlıcada "Şehr-i Ramazan" ramazan ayı anlamına kullanılıyormuş. Yani "Hoşgeldin Ramazan Ayı". Doğrusu mantıklı da.