Şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi ve yapılışı
Şekerpare yapılışı ve malzemeleri merak ediliyor. Sevilen şerbetli tatlılardan biri olan şekerpare sofraların vazgeçilmezleri arasında. Özellikle misafir ağırlarken tercih edilen tatlılardan biri. Peki, şekerpare nasıl yapılır?
Şekerparenin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Şekerpare tarifi, bu şerbetli tatlıyı yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Ağızda dağılan şerbetli tatlılardan biri olan şekerparenin yapımında şerbetin sıcaklık derecesi çok önemli. Şerbet mutlaka soğuk olmalı.
125 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti hazırlamak için başlayalım. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve son aşamada limonu ocağı kapatın.
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Şekil verip tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla üzerlerini çizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün.
Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..