Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru1 adet büyük kuru soğan1 adet limonyarım çay kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)tuzyarım su bardağı suyarım tatlı kaşığı salça3 diş sarımsak1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz kullanabilirsiniz.)Varsa 3-4 defne yaprağı
Yapılışı:
Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.
Kaynak: yemek günlüğü