Vücudumuzun şekere ihtiyacı var. Fakat bunu doğal yollarla, yani sebze ve meyvelerden almamız, en doğru yol. Beyaz şeker tüketimi ise oldukça zararlı. Şeker gıdalarda birçok formda bulunuyor ancak en zararlı olanı GDO’lardan üretilmiş beyaz şeker türü. Aşırı beyaz şeker kullanımı ile vücudumuzda onarılmayacak hasarlara sebebiyet verebiliriz. Bazı insanlar ise şekeri hayatlarından tamamen çıkarmış durumda. Şeker yemeyen bu insanların bildiği bir şeyler var. İşte bildikleri şeyler…
#Şeker TüketimiVücudun farklı bölgelerinde meydana gelen yağlanmalar, genel sağlık durumumuz hakkında uyarılarda bulunuyor. Pek çok uzman, en tehlikeli olanın, 'viseral yağlanma' olarak adlandırılan iç organların çevresini saran yağ dokusu olduğunu söylüyor. Peki viseral yağlanma nasıl oluşuyor? Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkKolon kanserinin (kalın bağırsak) genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. Mart ayında yayınlanan yeni bir raporda her beş yeni bağırsak kanseri vakasından birinin 40’lı yaşların başında ya da daha genç kişilerde teşhis edildiği açıklandı. Peki kolon kanseri neden gençlerin hastalığı olmaya başladı? Hastalığın yaşının düşmesindeki etkenler neler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkÇayın ve kahvenin faydalarını konu alan bilimsel çalışmalara ilişkin haberler basında sık sık karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca "Peki hangisi daha faydalı?" diye bir kafa karışıklığı yaşamak çok doğal. Bu haberimiz de tam olarak bu soruya yanıt arıyor ve kahveyle çayı araştırmalar ve uzman görüşleri eşliğinde çeşitli başlıklarda kıran kırana bir karşılaştırmaya sokuyor. İşte tüm detaylar...
#KahveGenellikle belirti vermeyerek sinsice ilerleyen pankreas kanseri, ancak ileri evrelerinde sırt ağrısı, karında şişkinlik veya sarılık gibi şikayetlerle kendini belli edebiliyor. Sağlıklı bir yaşam tarzı pankreas kanseri riskini azaltmada önemli rol oynuyor” diyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, Kasım ayı 'Pankreas Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında yaptığı açıklamada, pankreas kanseri riskini artıran; kişiye bağlı, çevresel ve genetik 5 etkeni anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Pankreas Kanseriİyi beslenmek her şey değilse bile çok şeydir de ondan! Beslenme sadece karın doyurmak, yalnızca “yakıt deposu doldurmak”tan daha fazlasıdır da ondan. Yaş ilerledikçe yıkılanı, kırılıp döküleni, paslanıp bozulanı düzelten “doğal ilaçlar” sadece besinlerle kazanılabilir de ondan...
#Osman MüftüoğluSAĞLIK Bakanlığı, son günlerde 'Kırmızı et ve işlenmiş kırmızı et tüketiminin sağlığa etkileri' konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün raporları doğrultusunda yürütülen tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Kırmızı et ve işlenmiş etler ile ilgili yapılan güncel açıklamalar ülkemizde toplum bazında müdahale gerektiren öncelikli bir sağlık sorununu gündeme getirmekten çok, sözü geçen ürünleri aşırı tüketen bireylerin dikkatini çekmek için yapılan bir uyarı olarak değerlendirilmelidir" denildi.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. M. Tezer Kutluk, önümüzdeki 20 yıl boyunda bulaşıcı olmayan hastalıkların dünyaya maliyetinin 47 trilyon dolar olarak öngörüldüğünü belirterek, “Konu giderek öyle bir hal almaktadır ki dünyanın hiçbir ekonomisi bu maliyeti karşılayamayacak hale gelmektedir” dedi.