Yazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar MenüsüRamazanda hazımsızlık, şişkinlik ve kan şekeri dengesizliği gibi sorunları yaşamamak için iftarda yediklerimizi sınırlandıralım. İftariyelikleri kaldıralım mesela... Masamızda da sadece çorba, salata, yoğurt, et veya zeytinyağlı sebze yemeği, son olarak 1 çeşit tahıl grubu olsun. Pilav, makarna, bulgur ve börek gibi tahıl grubu yiyecekleri az yapmaya özen gösterelim, hatta mümkünse yapmayalım. Pide ve tatlıyı haftada 2 günle sınırlandıralım.
#İftar11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüGenelde yemedikleri yiyecekleri konuşuyoruz ama sanılanın aksine veganların menüsü hiç de zayıf değil. En az 1.500 meyveyi ve bir o kadar da sebzeyi ve bitkileri saymazsak; bakliyat çeşitleri, tahıllar, kuruyemişler ve tüm bunlardan elde edilen binlerce çeşit ürünle liste uzadıkça uzuyor. Vegan etler ve çeşit çeşit bitkisel sütler de cabası...
#YAZARNasi goreng uzun zamandır Endonezya'nın ulusal bir yemeği olarak kabul ediliyor. ] 2018'de Endonezya hükümeti tarafından ülkenin altı ulusal yemeğinden biri olan nasi goreng, sunumunda yumurta ve sate sos kullanılıyor. Peki, nasi goreng nasıl yapılır?
#Nasi Goreng NedirRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 4 Mayıs Salı, Ramazan'ın 22. günü için iftar menüsü...
#RamazanHem hazırlaması çok kolay hem de çok lezzetli bir yemek olan fırın türlüsü sebzeli fırın kebabı olarak da biliniyor. Yanına yapılan şehriyeli bulgur veya pirinç pilavı ile güzel bir bütünlük sağlıyor ama pilav tüketmeyenler dilerlerse pide ve lavaş ile de bu nefis yemeği tüketebilir. İşte lezzetli ve pratik fırın türlüsü tarifi…
#Fırın TürlüsüGelinim Mutfakta 14 Ekim Pazartesi günü 371. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Hafta başında yeni isimlerin dahil olduğu Gelinim Mutfakta'ya 75. Hafta Hatice ve gelini Kübra katıldı. Nur Çoban ve gelini Kıymet Çoban’ın yerine gelen ikilinin gelişiyle birlikte dengeler bir kez daha değişti. Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfaktaİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraKanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yeni haftanın açılışını 246. Bölümüyle yaptı. Gelinim Mutfakta'ya 50. Hafta Sevim Bahadır ve gelini Gizem Bahadır katıldı. Gün sonunda gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta'da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaAkşam yemeği için henüz ne yapacaklarını bulamamış olanlar için enfes bir ikilimiz var: Sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav. Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal ile renklenen pilav, sebzeli köfte şiş ile sunuma hazırlanıyor, tadına doyum olmuyor. Peki, sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav nasıl yapılır?
#Sebzeli Köfte ŞişSiyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşidi bulunan kinoa, son yılların popüler besinlerinden biri olmaya devam ediyor. Uzun süre tok tutması nedeniyle özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği kinoanın salatadan çorbaya geniş bir tarif yelpazesi var. İşte, kinoayla ilgili merak edilenler ve ilk kez deneyecekler için kinoa salatası tarifi
#Kinoa NedirYılbaşı gecesi kutlamaları için tombala, kuruyemiş, kırmızı iç çamaşırı ve Milli Piyango bileti kadar vazgeçilmez bir unsur da hindi. Son yıllarda tek bir gece ile sınırlı kalmayıp, gündelik hayatımıza daha fazla nüfuz etse de, yılbaşı sofralarında ayrı bir yeri var.