Ramazan Sofrası 30. gün tarifi: Sebzeli Pilav

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 30. gün tarifi: Sebzeli Pilav
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2011 06:00

Çok lezzetli bir pilav tarifi, Sebzeli Pilav...

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 adet havuç

1,5 su bardağı haşlanmış mantar

1,5 su bardağı haşlanmış bezelye

Sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

Tuz

1 tutam toz tavuk bulyon

1 tutam toz şeker

1 tutam karabiber

Hazırlanışı:

Tencereye ½ çay bardağı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek kızdırın. Pirinci tencereye alarak kavurun. Havuçları küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Haşlanmış mantarları doğrayın, tencereye atın ve iyice karıştırın.

Ardından bezelyeleri ekleyin ve karıştırın. Pilavımıza tuz, bir tutam şeker, bir tutam toz tavuk bulyon, biraz karabiber ekleyerek iyice harmanlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!