Süpermarket zinciri Migros, arka arkaya üç projeyi jet hızıyla hizmete soktu. Jet Kasa, Jet Foto ve pilot proje Mjet. Üç ayda İstanbul’un üç farklı yerinde açılan M-Jet, deneme aşamasındaki küçük ölçekli bir market zinciri. Kasa sırası beklemeden işlemleri halletmenizi sağlayan Jet Kasaların sayısı da hızla artıyor
Kış geldi diye bahçe zevkinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Çünkü artık bahçe tutkunlarının dört mevsim tadını çıkarabileceği kış bahçeleri var. Son yıllarda örnekleri artan bu mekanlar insanlara soğuk günlerde bahar sıcaklığı sunuyor. Genelde camlarla çevrilen kış bahçeleri sadece soğuk günlerde değil her mevsimde pek çok kişinin, özellikle de doğa meraklılarının ilgisini çekiyor. Kış bahçeleri sayesinde insanın içini titreten havalarda hem çiçeklerle, yeşillikle ve ağaçlarla iç içe kahvenizi içebilir, hem de güneşin keyfini sürebilirsiniz. İşte en güzel kış bahçeli mekanlar.
Yarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüSarı yazın en güzel yanlarından biri de sepetini, örtünü alıp pikniğe gitmek… Özellikle sıcaklarda mangal etkinliklerinin tehlikesini göz önüne alarak pişirmek gerekmeyen lezzetler hazırlıyorum. Böylece orada geçirdiğim zamanın tadını daha verimli çıkarıyorum. İşte pikniğe gitme hevesinizi arttıracak pratik tariflerim…
#Vegan KurabiyeBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaÖğrenciler için okul zili çaldı. Herkesin sınıfı, öğretmeni, kiminle oturacağı belli ve kitapları, kırtasiye malzemeleri tamamlandı. Artık ders öğrenme zamanı. Günümüzde hayat zorlaşıyor mu, kolaylaşıyor mu diye düşünürken kendi çocukluğuma gittim. İlkokulda herkes okula yürüyerek gider, o yolda güzel sohbetler edilir, ömür boyu sürecek dostlukların temeli atılırdı. Belki bu durumda bir çocuk günde ortalama 3 bin adım atar, okul çıkışı sokakta oynar, fiziksel aktivitesi de daha çok artardı.
#Beslenme ÇantasıYeni eğitim öğretim yılı başladı, çocuklar günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Kafeteryalarda satılan hızlı tüketim ürünlerine yönelmemeleri için yanlarında doğal, güvenilir ve besleyici öğünler bulundurmaları önemli. Beslenme çantalarına ne koymalı, öğünlerini nasıl planlamalı? Yazarımız Dr. Ayça Kaya ve şef Çiğdem Alagök’ten öneriler aldık.
#KahvaltıEge’ye doğru çıktığımız seyahat boyunca bir benzin istasyonundaki falafel dürüm dışında hiç bitkisel yiyecek bulamadık. Böreklerde süt, hamurişlerinde yumurta, çorbalarda tereyağı vardı… Bu yüzden kumanya hazırlamayı asla ihmal etmiyorum. Eskiden annemin pişirdiği kek ve börekleri, mis gibi kurabiye ve poğaçaları bitkisel hale getirdim, tariflerini sizinle de paylaşmak istedim.
#VeganSivilce sorunu yaşamayan nerdeyse kimse yoktur. Başlı başına sinir bozucu bu durum ile çoğu zaman başa çıkmak sinirlerinizi yıpratır, canınızı sıkar. Aslındabazı şeyleri bilmek işimizi kolaylaştıracaktır. Bu yazıda işimize yarayacağını düşündüğüm bazı püf noktalarını paylaştım.
#SivilceÖzellikle pandemi sürecinde önem kazanan sağlıklı öğün konusunda İzmirli bir marka, yıldız gibi parlıyor. Ürettikleri soğuk sandviçlerle İzmir ve Ege Bölgesi’nde dikkat çeken Salados’un genç, azimli, güleryüzlü girişimcileri Müge ve Osman Dursun çifti, markalarını ve başarı hikayelerin
#İzmirBazı insanlar vardır, ellerinden ne çıksa çok lezzetli olur. Minik dokunuşlarla, hazırladıkları en basit yemekleri bile bir ziyafet haline getirirler. Peki bu kişilerin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Tabii ki doğru malzeme seçimi... Sizin için yemeklerinizin tadını bir anda güzelden muhteşeme taşıyacak birkaç malzeme önerimiz var. Denediğinizde siz de farkı kolayca görebilirsiniz. İşte o sihirli ürünler...
#Mutfak TüyolarıTüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı itibariyle online eğitimle tamamlanan 2019-2020 eğitim öğretim yılı geride kaldı. Virüs hala etkisini yitirmemişken gözler şimdi 21 Eylül günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılında. Doğru maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına ek olarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için beslenme, fiziksel aktivite ve uyku düzeni oldukça önemli.
#ÇOCUKKoronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen ve Haziran ayında kapatılan okullar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Durumun hem psikolojik hem de sağlık tarafını sizler için detaylıca ele aldık.
#ÇocukHamileliğimden itibaren oğlumla sık sık seyahat ettik. Bu yolculuklarımızın bir kısmını da arabayla yaptık. Pandemi nedeniyle sağlık önlemi olarak uçak yerine ailece arabayla tatile çıkmayı tercih ediyorsanız güvenli çocuk koltuğu seçiminden yolculukta oynayabileceğiniz oyunlara kadar hayatınızı kolaylaştıracak pek çok şeye ihtiyacınız var demektir.
#SeyahatÇocukların okul ihtiyaçlarını temin etmiş olmak kadar onları okul düzenine hazırlamak da büyük önem taşıyor. Çünkü okul dönemiyle birlikte, beslenme başta olmak üzere çocukların birçok konudaki alışkanlıklarında değişiklikler yaşanıyor. Bu nedenle öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirebilmeleri için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Yavuz Koçoğlu, okula başlayacak çocukların beslenme düzeni ve beslenme çantalarında olması gerekenler hakkında ipuçları veriyor.
#Çocuk14-17 yaş arasındaki gençler, aşçılığın ve pastacılığın püf noktalarını öğrenecek. ‘Young Chefs’ programına katılan gençler, bir ay boyunca bıçak kullanma ve kesim tekniklerinden sos hazırlamaya, et pişirme tekniklerinden kurabiye ve kek yapımına kadar mutfağın inceliklerini öğrenecek ve okullarına birer şef adayı olarak dönecek.
#Young Chefs Aşçılık Ve Pastacılık Programı