Güncelleme Tarihi:
Tek ürün üzerine yoğunlaşan mekânlar giderek çoğalıyor. İstanbul’da kruvasan rekabeti giderek büyürken Ankara’daki Kruvasante de şehirde çıtayı yukarıya taşıyanlardan... Çankaya’daki mekânın içerideki ve dışarıdaki masaları günün hemen her saati dolu.
Merve Kılıçaslan ve Serdar Okumuş’un açtığı Kruvasante’deki çeşitlerin hepsi artizan usulde üretiliyor. Kılıçaslan Le Cordon Bleu Paris’te kruvasan üzerine eğitim de almış, işin doğrusuna hâkim. Tezgâha çıkan kruvasanları her daim taze tutmaya çalışıyorlar. Bu sebeple fırından her yarım saatte bir kruvasan çıkıyor, böylelikle gün boyunca müşterilerine taze ürünler sunuyorlar.
Tatlı kruvasanların hepsinde Belçika çikolatası kullanıyorlar. İçi dolgulu tatlı kruvasanlarındaki tüm krema ve sosları da yine günlük şekilde kendileri üretiyor.
Kruvasanları çok çeşitli. Sade
(29 lira), bademli (49 lira) gibi klasiklerin yanı sıra birçok tatlı-tuzlu seçenek var. ‘Santewich’ adını verdikleri tuzlular, kruvasan arasına eklenen yumurta, peynir ve şarküteri ürünleri gibi malzemelerle yapılıyor. Çırpılmış yumurta ve füme etli (84 lira), suda mozzarella, fesleğen ve domatesli ‘veggie’, dana füme et, cheddar ve mozzarella peynirli ‘mösyö kruva’ (79 lira) hazırladıkları çeşitlerden bazıları...
Kruvasanlarının en sevilenleriyse pastacı kreması, orman meyveleri ve file bademle hazırlanan ‘sante cream sandviç’le Lotus bisküvi, pastacı kreması dolgusu, muz ve fıstıkla hazırlanan ‘lotus cream’ (67 lira)... Kurabiye sevdalılarına ayrıca cicibebe ve Oreo bisküvi kremalı çeşitler de var. Süt karameli kreması, krokan ve fındıklı ‘dulce de leche cream’, misket limonu kreması ve eritilmiş beyaz çikolatalı ‘citron cream’ ise farklı tatlar arayanlara hitap edecek türden.
Kullandıkları seramik tabak, bardak ve sosluklar mekân için özel tasarlanmış. Paket servis için kullandıkları kutu, kâğıt ve poşetler de geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiş...