Şambali ya da şambaba olarak da bilinen Şam tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şam tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şam tatlısının püf noktaları…
#ŞambaliSokak lezzetleri sokakların hafızalarımızda bıraktığı hatıralardır. Hepimiz en güzel ekmek arası köfteyi, en güzel tatlıyı, en güzel pilavı sokaklarda yemedik mi? Nerede yediğin çok önemli değildir aslında, en lezzetlisi en mutlu olduğun anda yediğin yemektir. Mutluluk hatıralarda, hatıralar da sokaklarda saklıdır. Bu nedenle ‘sokak lezzetleri menülerin en güzelidir’ diyebiliriz.
#BursaŞambali, Batı Anadolu'nun en sevilen tatlılarından biri. Şam tatlısı veya şambaba diye de bilinen şambali tatlısı, evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ancak birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. Peki şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte şambali tatlısı tarifi...
#Şambali TatlısıSokak yemekleri ve esnaf lokantaları bir kentin belleğine dair en önemli ipuçları arasındadır. İçinde bulunduğumuz günlerde restoranlar belki açık değil ama ayaküstü lezzet durakları her zamanki gibi emrinize amade. Güzel İzmir’in sokak lezzetleri sadece boyoz ve gevrekle sınırlı değil, ünlü kumrunun yanında daha az duyulmuş sübye ya da söğüş gibi lezzetlerin de tadı damağınızda kalacak.
#Ege LezzetleriŞam tatlısı ya da şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şambali tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şambali tatlısının püf noktaları ve nefis bir şambali tarifi
#Şambali Nasıl YapılırTÜRKİYE’nin dört bir yanında Genelkurmay’a bağlı birlikler son 1 ayda sonuçlanan ihalelerle, milyonlarca liralık tel kadayıf, şambaba tatlısı, kemalpaşa tatlısı başta olmak üzere geleneksel tatlılar aldı. Sadece Diyarbakır Tedarik Bölge Başkanlığı’nın aldığı tel kadayıfın toplamı 133 bin kilo oldu.
#TatlıBugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim
ÖZEL okulların eğitim sistemi konusunda ciddi eleştirilerim var. Başımıza gelenler karşısında böyle bir eğitim anlayışı olamaz dedirtecek türden. Yazık Türkiye’nin gelecek nesillerine...” diyor Nurettin Tahir... Fas kökenli uluslararası bir ticaret adamı olarak tepkili ve dikkate almamız gereken şeyler söylüyor bize.