Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı bal
1 adet portakalın kabukları, rendelenmiş
1 bardak badem, iri iri kırılmış
1 paket vanilya/ bir kaç damla vanilya aroması
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve balı ocağa koyduğunuz bir tencere üzerinde karıştırarak pişirin, kaynayınca içine tereyağı koyup karıştırın ve ocaktan alın.Dibini yağladığınız dikdörtgen veya kare bir borcama pişirdiğiniz karışımın yarısını boşaltın, üzerine kırılmış bademleri koyup, karışımın diğer yarısını da üzerine dökün. Kırılmış badem veya hindistancevizi ile süsleyip, üzerine gezdirdiğiniz balla servis yapabilirsiniz.