Şef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeMasterChef Gamze'nin hayatı elenmesinin ardından gündeme geldi. All Star sezonu ile heyecanına devam eden MasterChef'in son bölümünde, eleme potasında yer alan Gamze Tosun elenerek yarışmaya veda etti. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde sürdüren MasterChef Gamze 16 yaşından itibaren yemek yapıyor. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef Gamze gerçek mesleği ne? İşte Gamze Tosun'un hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Gamze KimdirMasterChef Gamze'nin hayatı, yarışmanın son bölümüyle izleyenlerin dikkatini çekti. All Star sezonuna başlayan MasterChef'e katılan yarışmacılardan biri de 2022 yılında mücadele veren Gamze Tosun oldu. MasterChef All Star'da ilk hafta eleme potasına giren Gamze Sergen'le yaşadığı tartışma sonrası gözyaşlarını tutamadı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde sürdüren MasterChef Gamze 16 yaşından itibaren yemek yapıyor. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef Gamze gerçek mesleği ne? İşte Gamze Tosun'un hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.
#Masterchef Gamze KimdirMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#MangalZar ve sinirlerinden güzelce ayıklanıp temizlenmiş, yaprak yaprak kesilmiş ciğer, mutfağımızın değerli lezzetlerinden. Anavatanı sayılan Edirne’nin tava usulü çok seviliyor ama tereyağında pişen halini de menülerde daha sık görmeye başladık. Jürimize en iyisini yapan adresleri sorduk.
#CiğerHakiki Bergama tulumu bulup tatmamak, fırında kızarmış kuzu gerdanın kendi yağı ve suyundan sosunu kaşık kaşık içmemek günah işlemek olur... İzmir’de bir gün boyunca çok hızlı ama denediğim lezzetlerle beni çok mutlu eden güzel bir tur attım, yedi farklı restoran dolaştım.
#İzmirMasterChef Gamze MasterChef Türkiye'nin son bölümüyle dikkat çekti. Heyecan dolu mücadelelerine devam eden MasterChef'te mavi takım kaptanı bu hafta Gamze Tosun oldu. Performansıyla dikkat çeken evli ve beş çocuk sahibi olan MasterChef yarışmacısı Gamze Tosun, yarışmaya hazırlanmak için meslek kurslarında aşçılık eğitimleri aldığını söylemişti. Yarışmacı geçtiğimiz sene de MasterChef'e katılmıştı ancak ikinci turda elenmişti. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Gamze Tosun'un hayatı hakkında bilgiler.
#MasterchefMasterChef Gamze'nin hayatı, MasterChef Türkiye'nin son bölümüyle dikkat çekti. Heyecan dolu mücadelelerine devam eden MasterChef'de MasterClass birincisi bu hafta Gamze Tosun oldu. Üç aşamalı turdan da geçerek ödülü alan MasterChef Gamze'nin performansı şeflerden tam not aldı. Evli ve beş çocuk sahibi olan MasterChef yarışmacısı Gamze Tosun, yarışmaya hazırlanmak için meslek kurslarında aşçılık eğitimleri aldığını söylemişti. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Gamze Tosun'un hayatı hakkında bilgiler.
#MasterchefMasterChef Gamze, ana kadroda mücadele eden isimlerden biri. Mavi takımda yarışan Gamze Tosun, ana kadroya ikinci olarak seçilmişti. Yarışmanın en merak edilen isimlerinden biri olan Gamze hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki MasterChef Gamze kimdir, nereli, kaç yaşında?
#Masterchef GamzeVücut için önemli görevleri olan karaciğer, zararlı maddelerin kandan süzülmesi gibi faaliyetleri yerine getiriyor. Fakat, karaciğer sağlığına dikkat edilmediğinde alkol, stres, obezite gibi çeşitli nedenlerle yağlanarak eski etkisini sürdüremeyebiliyor. Peki, karaciğer yağlanması nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Karaciğer yağlanmasını önlemek için nelere dikkat edilmeli? İşte, karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitkisel besinler.
#Karaciğer YağlanmasıYılbaşı gecesi müdavimi olduğumuz mekânlara gidemesek de onlar hazırladıkları menülerle bizim kapımıza kadar geliyor. Bu yıl salgın nedeniyle restoranların çoğu paket servis veya gel-al uygulamasına geçti. Başarılı şeflerin hazırladıkları menüler bize o mekânlara ışınlanmışız gibi hissettirebilir. İşte birkaç örnek...
#GazetehaberleriKış aylarının gelmesiyle beraber kelle paça, işkembe, ciğer gibi sakatat türlerine talep arttı. Peki, bazılarımızın yemekten çekindiği bazılarımızın ise bayılarak tükettiği bu besinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Sakatat yerken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, konuyla ilgili beslenme tavsiyeleri verdi.
#SakatatKaraciğerin; protein sentezi, safra ve safra tuzlarının üretimi, kanın pıhtılaşması ve demirin depolanması gibi birçok görevi vardır. Aynı zamanda yağ sentezi yapar, yağ depolar ve yağı metabolize eder. Karaciğer hücrelerinde yağın aşırı depolanması sonucu karaciğer yağlanması ortaya çıkar.
#Karaciğer YağlanmasıSakatat Türk mutfağı kadar Yunan, Fransız, İspanyol, İtalyan ve Uzak Doğu mutfaklarında çok yaygın olarak kullanılan bir yiyecektir. Sakatatlar, önemli vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar gibi hemen hemen her besin maddesinin en yoğun kaynağıdır. Peki, sakatat tam olarak nedir? Sakatat çeşitleri neler?
#SakatatRamazan ayının başlamasıyla birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyeleri özellikle pide, ekmek, tatlı ve unlu mamul satışı yapılan iş yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Zabıta ekipleri, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygularken, denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini kaydetti.
Adana denilince akla hemen meşhur kebabı gelir. Elde kıyılan erkek kuzu eti, maharetli ustaların ellerinde geniş şişlere saplanıp uzun mangallarda kömür ateşinde cızır cızır pişerken, yayılan dumanı insanın iştahını açar. Eti ve harcı hazırlayan ustanın önemi kadar, pişiricinin ustalığı da lezzetli bir kebapta önemli yer tutar. Soğan, közlenmiş biber ile domates, ezme salata ve şalgam suyu asırlardır kebabın yol arkadaşıdır.
Yemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkKurban Bayramı yaklaşıyor. Hayvanın kırmızı eti kadar ciğerden işkembeye, böbrekten kelleye sakatatını da mümkün mertebe değerlendirmek gerek. Özellikle işkembe, hazırlığı meşakkatli olduğundan evde pek yapılmasa da meraklıları için işin püf noktalarını öğrendik. Temizleme tekniklerini, yumuşacık yapmanın sırlarını ve tarif önerilerini ‘Sakatat: Ciğerden İşkembeye, Böbrekten Paçaya...’ kitabının da yazarı şef Pelin Dumanlı anlattı.
#İşkembeAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The Salaş