İncecik kesilsin, ağızda erisin

Güncelleme Tarihi:

İncecik kesilsin, ağızda erisin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2023 07:00

Zar ve sinirlerinden güzelce ayıklanıp temizlenmiş, yaprak yaprak kesilmiş ciğer, mutfağımızın değerli lezzetlerinden. Anavatanı sayılan Edirne’nin tava usulü çok seviliyor ama tereyağında pişen halini de menülerde daha sık görmeye başladık. Jürimize en iyisini yapan adresleri sorduk.

Haberin Devamı

İncecik kesilsin, ağızda erisin

1- Efsanevi tat

Ciğerci Niyazi Usta, Edirne

Tahir Tekin Öztan “Edirne’de alternatif bol ama çıtır çıtır lezzetiyle favorim burası” diyor, Dilistan Shipman ağızda eridiğini söylüyor. Teoman Hünal’a göre 1983’te açılan işletme bir efsane! Savaş Özbey ve Ferit Özkaşıkcı’nın da önerisi. Porsiyonu 125 lira. (0284) 213 32 22

2- Karaağaç biberiyle...

Aydın Tava Ciğer, Edirne

Dilistan Shipman “İyi malzeme, doğru teknik... Ciğeri bu yüzden çok iyi” diyor. Savaş Özbey’e göre Edirne’nin en iyilerinden. Doğal kurutulmuş Karaağaç biberiyle geliyor. Murat Bozok ve Ferit Özkaşıkcı da tavsiye ediyor. Fiyatı 120 lira. (0284) 214 10 46

Haberin Devamı

3- Ustalık işi

Meşhur Ciğerci Kazım Usta, Edirne

Ebru Erke “Ufak, mütevazı bir dükkânda servis veriyorlar, ciğerleri nefis” diyor, Murat Bozok “İncecik doğranmış dana ciğerle hazırlanan tava ustalık işi (100 lira)” diye ekliyor. Savaş Özbey’in de önerisi. (0284) 212 12 80

4- Her zaman taze

Edirne Ciğercisi Naci Usta, İstanbul

Beşiktaş’ta. Tahir Tekin Öztan “Kalitesinden ödün vermeyen Naci Usta favorim. Ciğerinin lezzeti, tazeliği ve sunum şekli her zaman üst düzeydir” diyor. Dilistan Shipman ve Ferit Özkaşıkcı da beğeniyor. Porsiyonu 110 lira. (0212) 259 80 22

5- Keçi tereyağında

Garson Şükrü, Denizli

Koray Günyaşar “Keçi tereyağında pişen, incecik kesilmiş yaprak ciğeri sadece bölgenin değil, ülkenin en iyilerinden” diyor. Salih S. Sevinç “Çok güzel ayıklanmış, adeta lokum” diye anlatıyor. Yanında soğan ve domatesle porsiyonu 160 lira. (0258) 266 67 82

6- Yumuşacık yapıyor

Kiva Restoran, İstanbul

Ebru Erke’nin “Yaprak ciğerde bir numara. Yumuşacık yapıyor” dediği işletmenin Bomonti ve Galataport’ta şubesi var. Türk mutfağından lezzetler sunan restoranın tereyağında pişen ciğeri bir klasik. Fiyatı 169 lira. (0212) 296 20 08

7- Tava da var, ızgara da...

Çukur Ciğerci, İstanbul

Feriköy’de. Savaş Özbey “Tüm sakatat çeşitleri var, ciğerleri de çok lezzetli” diyor. Ferit Özkaşıkcı “Her damağı mutlu edecek ciğeri var. İsteyene tava, ızgara ya da Arnavut” diye ekliyor. Karışık ciğeri tabağı (135 lira) da hazırlıyorlar. (0212) 296 65 60

Haberin Devamı

8- Soğanlı sosuyla

Yeniköy Eski Âdet, İstanbul

Boğaz hattında bir ara sokakta. Ebru Erke “Çok çok iyi! Tam bir ziyafet. Taptaze kuzu ciğer sinirsiz bir şekilde ve tam olması gerektiği kalınlıkta kesiliyor. Kurutulmadan pişiriliyor ve karamelize soğanlı sosla servis ediliyor” diyor. (0212) 223 57 58

9- İmza lezzetlerinden...

Madam Despina, İstanbul

Kurtuluş’ta. Ferit Özkaşıkcı “Yaprak şeklinde kesilip tereyağında pişen ciğer, buranın imza lezzetlerinden” diyor. Sırf ciğerini yemeye gidenler bile oluyor. Yanında maydanozlu soğanla birlikte sunuluyor. Fiyatı 125 lira. (0212) 247 33 57

10- Lavaşla geliyor

Müsaade Meyhane, İstanbul

Kadıköy’de. Koray Günyaşar “Sumaklı soğan ve lavaşla servis edilen yaprak ciğer, uzun ve ince bir biftek parçası görünümünde. Daima yumuşak ve lezzetli” diyor. Porsiyonu 160 lira. (0544) 204 72 54

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!