Romatoid Artrit haberleri sayfasında Romatoid Artrit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 414 Romatoid Artrit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
125 yılı aşkın süredir yaşamları iyileştirme hedefiyle tüm dünyada yenilikçi tanı ve tedavi çözümlerini hastalara ulaştırmaya odaklanan Roche, kurduğu güçlü iş birlikleriyle hastalıklarla mücadelede toplumsal faaliyetlerle de hastaların yaşamlarına dokunuyor. 12 Ekim Dünya Artrit Günü kapsamında, Romatoid Artrit (RA) hastalığına dikkat çekerek hastaların hastalıkla mücadelelerinde yanlarında olmanın önemine vurgu yapan Roche Türkiye, “Hayat Benim Elimde” platformu ile Romatoid Artrit ile yaşayanların hayatlarına katkı sunmayı amaçlıyor. Roche Türkiye’nin değerli girişimini ve hastalıkla ilgili merak edilenleri Türkiye Romatoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Sibel Bakırcı ve Roche İlaç Türkiye Medikal Birim Lideri Dr. Mahir Kurt anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikİltihaplı romatizma (Romatoid Artrit), toplumda en sık görülen romatizmal hastalıklardan biri. En çok kadınları etkileyen bu durumun en önemli şikayetleri arasında eklem ağrısı, şişlik ve hareket kısıtlığı bulunur. Peki iltihaplı romatizma nedir, belirtileri nelerdir? İşte iltihaplı romatizma tedavisi...
#İltihaplı RomatizmaHer 100 kişiden birinde görülen romatoid artrit, toplumda en sık rastlanan romatizmal hastalıkların başında gelir. Şişmiş eklemler, hassasiyet, yorgunluk hastalığın belirtileri arasında yer alır. Romatoid artritin şiddeti artarak değişebilir. Şişlik ve ağrı zamanla azalarak kaybolur ancak daha sonra semptomlar tekrar şiddetlenebilir. Peki, romatoid artrit neden olur, tanısı nasıl konur, romatoid artrit hastaları nasıl beslenmeli? Detayları uzmanlardan öğrenelim…
#Romatoid Artritİltihaplı romatizma asıl ismi romatoid artrit, kronik bir enflamatuar bozukluktur. Romatoid artritin eklemlerin içindeki zarda veya iç organlarda iltihaba yol açabilen bir hastalık olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Özkan Yükselmiş, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Romatoid ArtritRomatoid artritte beslenme önerilerinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hüban Gönülol, haftada 2-3 kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketmenin romatoid artrit gelişiminde belirgin bir azalmaya neden olduğuna dikkat çekerek, “Romatoid gelişiminin engellenmesinde balık ve balık yağının önemi büyüktür” dedi.
#Romatoid ArtritRomatoid artrit nedeni tam olarak bilinmeyen, özellikle eklemlerde simetrik artrit ile karakterize, vücudun diğer organ (kalp, akciğer, göz, deri) ve sistemlerini de tutabilen kronik seyirli bir hastalıktır. Peki Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) belirtileri nelerdir?
#Romatoid ArtritHer 100 kişiden birinde görülen romatoid artrit (RA), toplumda en sık görülen romatizmal hastalıklardan biridir. Genelde el ve ayak küçük eklemlerini tutabilen kronik, iltihaplı bir romatizmal hastalıktır. Kadınları daha çok etkilemekle beraber ileri yaş grubunda kadın-erkek oranı eşitlenir. Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Kobak, romatoid artrit hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Rematoid Artrit TedavisiHalk arasında 'iltihaplı eklem romatizması' olarak bilinen romatoid artritin, yaşam kalitesini ve evlilik hayatını olumsuz etkilediği biliniyor. Dünyanın her yerinde ve her ırkta görülebilen bir hastalık olan romatoid artrite, Asya ve Güney Avrupa'da, Amerika ve Kuzey Avrupa'ya göre daha az rastlanıyor. Peki, Romatoid artrit nedir? Romatoid artrit tedavisi nasıl yapılır?
#Romatoid Artrit Nedir?Romatoid artrit yaşlı insanlarda bulunan romatizmal hastalıklardan oldukça farklıdır. Bir kişinin bağışıklık sisteminin yanlışlıkla eklemlerine saldırması sonucu ağrı duyması ve şişlikler yaşamasına neden olan otoimmün bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre hastalığa daha çok 30 ila 50 yaşları arasında rastlanmaktadır.
#Romatoid ArtritHavaların ısındığı ve güneşin kendini daha çok gösterdiği bu dönemde siz de bronz bir tene sahip olmak isteyenlerden misiniz? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç güneş ışınlarından faydalı yararlanmamız için önemli uyarılarda bulundu…
#YazAcıbadem Maslak Hastanesi Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuran Türkçapar, özellikle yaşlılarda önemli hatta ölümcül sonuçlara neden olabilen kemik erimesinin (osteoporoz), önlemler alındığı takdirde gelişmesi engellenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bildirdi.
#Kemik ErimesiDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriOtizmin bir genetik sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki ya daha doğmadan anne rahminde bir herpes virüsüyle enfekte olan çocukların otizmli olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan yeni bir araştırma ilginç gerçekleri ortaya çıkardı. İşte otizmle bağlantılı dört virüs…
#Herpes VirüsüMassachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Helsinki Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, belirtileri çok sayıda hastalıkla karıştırılan ‘büyük taklitçi’ ve 'sessiz katil' olarak adlandırılan Lyme hastalığına karşı mücadelede çığır açabilecek bir keşifte bulundu. İnsan terinde yaygın olarak bulunan bir protein, hastalıktan sorumlu bakterileri engelleme yeteneğini göstererek umut ışığı sundu. Peki bu protein tam olarak nedir? Nasıl bir fayda sağlayabilir?
#SağlıkOnun için Hollywood’un yaşayan efsanelerinden biri demek abartılı olmaz… Uzun yıllara yayılan kariyeri boyunca hem beyaz perdede hem de televizyon ekranlarında sayısız yapımda yer alan usta aktör artık hayatının sonbaharını yaşıyor.
#Chuck Norris“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkBirleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiHenüz 29 yaşındaydı... Evleneli 1,5 yıl olmuştu... Sağlıklı, mutlu bir insanken bir anda ağrıları nedeniyle yatağından çıkamaz hale geldi. Genç kadının hayatını yaşanmaz hale getiren gizemli hastalığın ne olduğunu uzmanlar bile çözemiyordu. Belirtilerinin psikolojik olduğunu düşünen doktorlar dahi vardı. Peki neydi bu hastalık?
#Kronik Yorgunluk SendromuKış aylarında havaların soğuması ile birlikte çevrenizde özellikle ileri yaştaki insanlardan 'Dizlerim, belim, sırtım ağrıyor' gibi şikayetlerine şahit olmuşsunuzdur. Bu insanlar gerçekten yağmur yağmadan birkaç gün önce kas ya da eklem ağrısı çekmeye başlar. Günler öncesinden hissettikleri ağrılar sızılar, oldukça isabetli hava tahminleri yapmalarını sağlar.
#Hava DurumuHepimizin çevresinde yağmur yağmadan önce dizlerini ovuşturan ya da lodos rüzgârı esince migren ağrıları şiddetlenen birileri vardır. Hatta bu durum eski Türk filmlerine bile konu olmuştur. Meğer insanların hava durumuna göre ağrı çekmesi, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağmadan önce romatizma ağrıları artabiliyor, rüzgârlı havalardan önce migren ağrıları ortaya çıkabiliyor. Peki bu nasıl oluyor? Hava durumu ağrıları nasıl tetikliyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkParmak, boyun, bilek gibi bölgelerdeki eklemleri rahatlatmak için çıtlatmak neredeyse herkesin yaptığı bir hareket. Özellikle parmak eklemlerini sık sık çıtlatmak çok yaygın. Peki bu hareketin eklemler üzerindeki etkisi ne? Çok sık eklem çıtlatmak ne gibi sonuçlara yol açabilir? Uzmanlar yanıtladı...
#Parmak Çıtlatmakİngiltere Kralı III. Charles ve Kraliçe Camilla'nın dün başlayan 3 günlük Fransa ziyaretine, Kral Charles'ın şişmiş parmakları damga vurdu. Sosyal medya kullanıcıları Kral'ın parmaklarını sosise benzetirken, İngiliz medyası doktorlara Kral'ın bir sağlık sorunu olup olmadığını sordu.
#Kral III. CharlesAnti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Kanda veya idrarda çıkan Anti TPO, Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Peki, Anti TPO nedir? Normal değeri kaç olmalıdır? İşte Anti TPO yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#SağlıkGranülosit, insan vücudu için önemli bir savunma sistemidir. Vücudu mikroplara, bakterilere ve yabancı cisimleri karşı koruyarak ilk mücadeleyi başlatırlar. Sağlıkçıların sıklıkla kullandığı bu tıbbi terimin ne olduğunu öğrenip, buna göre terbinizi alabilirsiniz. Granülosit ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
#Granülosit NedirKan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
#Neu (Nötrofil) NedirHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikÜnlü Sanatçı Işın Karaca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada uzun süredir Alopesi Areta hastalığı ile mücadele ettiğini açıkladı. Saçkıran hastalığı olarak da geçen hastalığın tıp literatüründeki karşılığı Alopesi Areata olarak biliniyor. Alopesi Areata hastalığı bağışıklık sisteminin kendi hücre ve dokulara karşı mücadele etmesiyle ortaya çıkıyor. Bu mücadeleden en çok etkilenen bölge ise kıl kökleri olarak biliniyor. Bu durumun geliştiği çoğu kişide saçların bozuk para veya daha büyüklükle yuvarlaklar şeklinde döküldüğü tespit ediliyor. Peki Alopesi Areata hastalığı nedir? Alopesi hastalığı tedavisi var mı? İşte, hastalığa ilişkin bilgiler…
#Alopesi Areata Hastalığı Nedir