Boş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün MenüsüRamazan ayı boyunca iftar yemeği tarifleri araştırılmaya devam ediyor. her güne farklı tarifler hazırlayarak sevdiklerine sunmak isteyenler, iftara ne pişirsem, ne yapsam sorularına sabah saatlerinden itibaren hız kazandırdı. İşte, bugün ne pişirsem, iftara ne yapsam diyenlere pratik ve lezzetli Ramazan 20. gün iftar menüsü
#İftar Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan Menüsü"Bugün iftara ne pişirsem" diye düşünenler akşam için hazırlıklarını özenle yapıyor. Tabii iftar sofralarında besleyici ve doyurucu lezzetlerin sunulması oldukça önemli. Biz de iftar sofralarını şenlendirecek birbirinden lezzetli tarifleri sizin için derledik. İşte "Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam?" diyen ve farklı tarifler arayanlar için çorbadan tatlıya 20. gün iftar menüsü...
#RamazanRamazanda doğru besinleri, doğru miktarlarda yiyerek oruç tutmayı başarırsanız hem ibadetinizi yapmış hem de vücudunuza sıhhat kazandırmış olursunuz. Sağlıklı oruç tutmayla doğru beslenmenin ipuçlarını beslenme ve diyet uzmanı Elif Nida Zafer ve Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı, iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattılar…
#Ramazanda Doğru BeslenmeRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın sekizinci gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 20 Nisan Salı günü 'lezizz' Ramazan menüsü...
#RamazanKoronavirüs salgını nedeniyle bu yıl iftar çadırları kurulmayıp toplu yemek programları düzenlenmese de belediyeler sıcak yemekleri vatandaşların evlerine ulaştırıyor. Büyükşehir, Etimesgut, Yenimahalle Sincan ve Gölbaşı belediyelerinin mutfaklarındaki kazanlar, 30 binden fazla ihtiyaç sahibi için kaynıyor.
#Murat YILMAZRamazan ayının gelmesiyle birlikte herkesin aklında nasıl beslenmeliyiz sorusu yer edinmeye başladı. Ramazan ayında vücut direncimizin düşmemesi için yediklerimize her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Ramazan’da sağlıklı beslenme açısından nelere dikkat etmeliyiz sorularına yanıt verdi.
#RamazanKurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...
#Müge Akgün11 ayın sultanına yakışır bir sofra hazırlamak isteyen vatandaşlar, örnek iftar menülerini araştırıyor. Çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüleri 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için fikir verici oluyor. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte Ramazan'ın ilk günü için hazırladığımız örnek iftar menüsü
#İftar Menüsüİstanbul'daki lüks otellerin ve birinci sınıf lokantaların "5 yıldızlı iftar sofraları", kişi başı 59 liradan başlıyor ve 200 liraya kadar dayanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinde çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat, çay ve tatlıdan oluşan iftar tabağının fiyatı, geçen yılki gibi 35 lira olurken, Beltur'un işletmeciliğini yaptığı köşklerde rakam 75 ila 95 lira arasında değişiyor.
#İftarBu yıl Ramazan orucu 16 Mayıs’ta başlayacak… Günde yaklaşık 17 saat sürecek olan bu süreçte beslenmemizde dikkat edeceğimiz bazı noktalar ile daha sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek mümkün. İşte Ramazan ayına özel öneriler ve Roksi Diyet Yemek Servis Ekibinin hazırladığı 1 günlük örnek ramazan menüsü...
#BeslenmeZaten olmamalı da. Dünyanın en çok ekmek tüketen ülkelerinden biriyiz. Ama en iyi en lezzetli, en sağlıklı, en hijyenik, en katkısız ekmeklerini üreten bir ülke miyiz derseniz, orada bir durmak lazım. Daha iyisini yapabiliriz, ancak daha kat edeceğimiz çok yol, çözülmesi gereken çok sorun var.
#Müge AkgünGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile Türkiye arasındaki Ortaklık Programı’nda dünya genelinde üretilen gıdanın yaklaşık üçte birinin israf edildiğini belirtmiş. Lokantalarda ve lüks otellerde porsiyonların küçültülmesi önerisinde bulunmuş.
#Müge Akgünİftar menüsü tarifleri ile bugün ne pişirsem derdi son buluyor. Oruç tutan bireylerin sofrada farklı ve çeşitli yemeklere yer verme isteği, internet aracılığıyla gideriliyor. Bugün ne pişirsem sorusu ile bu konuya cevap arayan vatandaşlar, en güzel ve kolay iftar menüsü tarifleri ile bu akşamın sofrasını kurmak istiyor. İşte, kolayca yapabileceğiniz en güzel iftar menüsü tarifleri
#İftar MenüsüAVM'ler zamanı daha verimli kullanmak için saat ayarlaması ve promosyon çözümünü bulurken bazı perakendecilerin ise özellikle oruç tutan ve çalışan müşterileri mağazalarına çekmek için ’öğle saatleri’ne özel şok indirimler ya da ‘2 al 1 öde’ kampanyalarına başlayacağı öğrenildi.