Çikolata yerine hangi yiyecekleri tüketebiliriz? Migrenimiz tuttuysa ilaç almadan ağrımızı giderebilir miyiz? Beslenme ve diyet uzmanı P. Taylan Kümeli ve beslenme koçu Z. Ceren Yıldız’ın birlikte hazırladıkları ‘Püf Lokmaları’ adlı kitap, besinlerin bilmediğimiz yönlerini anlatıyor ve yaşam tarzımızı değiştirerek nasıl daha sağlıklı oluruz’un ipuçlarını veriyor. Siz de bu tavsiyelere uyarak yılın 365 gününde sağlıklı kalabilirsiniz...
#Taylan KümeliSon yıllarda popüler olan yemek yarışmalarında sunumlarına farklılık katmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem ‘renkli yağlar’ oluyor. Bu yağları evde yapmak, kendi sofralarımıza albeni katmak zor değil. Hem aromaları hem renkleriyle sofranızı şenlendirecek öneriler hazırladım.
#YağPodcast’ler, sesli kitaplar, kalabalık sohbet odaları... Sosyal medyada ses platformları büyük bir hızla yükselişe geçti. Gözleri serbest bırakan bu uygulamalar, araba kullanırken, spor yaparken, evi süpürürken de sosyalleşmeye, öğrenmeye, eğlenmeye olanak tanıyor.
#YazarLokma Türkiye’nin farklı yörelerinde pişi, keçi ayağı, sirihta, kolaç gibi isimlerle de bilinen enfes bir mayalı hamur kızartması. Kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan, kandil günlerinde de yapılarak konu komşuya dağıtılan lokma, şerbetle bir araya getirildiğinde de benzersiz bir tatlıya dönüşüyor. Puf puf mayalı hamurun bol yağda kızartılmasıyla elde edilen lokmanın hamurunu siz de evde hazırlamak istiyorsanız, lokma hamuru tarifimize bir göz atmalısınız.
#Lokma Hamuru Nasıl YapılırRamazan’da oruç tutan pek çok kişi ağız kokusundan çekiniyor. Özellikle iş hayatı ve sosyal hayatta çevresine karşı mahcubiyet hissetmeleri nedeniyle zorunlu olmadıkça konuşmaktan bile kaçınabiliyor. Pek çok kişi de ‘nasılsa bütün gün bir şey yemedim’ diyerek ağız bakımını ihmal etme yanılgısına düşüyor.
#Ramazan