İliç’teki altın madeninde kayan milyonlarca metreküp toprağın kamyonlarla taşınmasının mümkün olmadığını söyleyen doğa bilimci Prof. Kantarcı, “O bölgenin üzerine havadan sönmüş kireç dökerek kütledeki kimyasalları hapsedelim. Ardından karaçam dikelim, hayvanlar için de mera haline getirelim” dedi.
#İliçHürriyet muhabiri Selçuk Şamiloğlu’nun Muğla Menteşe’de çektiği bu karede, orman emniyet şeridinin alevlerin diğer tarafa sıçramasına nasıl engel olduğu açıkça görülüyor. Yolun bir tarafında ağaçlar küle dönmüşken, alevler emniyet şeridini atlayamadığı için diğer taraf yeşilini koruyor.
#Gazetehaberleri28 Temmuz’dan bu yana ormanları kül eden ve 4 can alan yangınlar yeni bir polemik başlattı. Yangınlara helikopterle mi uçakla mı müdahale edilmesi gerektiği tartışma konusu oldu. Uzmanlar, “Uçakla halı şeklinde attığınız su, buharlaşmadan aşağı iner, ağacı ıslatır. Helikopter noktaya su boşaltır, döner yeniden su boşaltır. İkisi birlikte kullanılmalı” diyor.
#Gazetehaberleriİstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin efsane hocalarından toprakbilimci Prof. Doğan Kantarcı’nın “Değil içine girmek, kıyısına ayak bile basmayın” dediği Salda Gölü’ne, ‘millet bahçesi’ yapımı işini üstlenen müteahhit firma Güngör Tarım, kepçe ve kamyonla girdi. Beyaz kumsalı ve turkuvaz rengi suyunun güzelliğiyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak ünlenen Salda Gölü’ndeki görüntüler tepki topladı.
#GazetehaberleriTürkiye’nin en büyük çevre davası Cerattepe’de, bugün Rize’de görülecek karar duruşması öncesi, hem Rize hem Artvin’de Valilikler güvenlik önlemi aldı. Artvin’de bir ay süreyle miting ve basın açıklaması gibi eylemler yasaklandı. Davayı izlemek için otobüslerle Rize’ye gelecek olanlar kente alınmayacak.
#ArtvinEVLİYA Çelebi, 17. yüzyılda kaleme aldığı ve Osmanlı kültürünün en önemli gezi eserlerinden biri kabul edilen Seyahatname’de İstanbul Boğazı’nın nasıl açıldığını anlatırken (fantezi olarak) Büyük İskender’in Ege’deki Kaydafe Kralı’ndan intikam alma adına Karadeniz’i, Akdeniz’e akıttığını dile getirir.
2-B’nin satışı yağmadan başka bir anlam taşımazGEÇEN sonunda Antalya Kültür Merkezi’nde, Antalya Orman Mühendisleri Odası’nın, hükümetin ‘orman vasfını kaybetmiş arazilere’ ilişkin düzenlemelerinde son noktaya gelinmesi üzerine 2-B arazileri hukuksal yönden masaya yatırıldı.
ETİLER MKM’de üç gün süren ’İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu’ vardı. Sempozyumun konuları, kendi içinde panellerle zenginleştirilmişti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğe bilim adamlarının katılımı hayli yüksekti. 46 öğretim üyesinden 36’sı bilgiler sundu; 10’u da ’poster’lerle çalışmalarını sergilediler. Çalışmaların hepsi de çok ilginçti; şimdiye kadar bir anlamda ’yağmaladığımız’ suya ne kadar ’muhtaç’ kalacağımızı yeni yeni öğrenmeye başladık.
’YSK’ya hassas sorular’ (24.8.2007) başlıklı yazımız üzerine, Amerikan sermayeli halka açık bir şirket olan Sun Microsytems Türkiye Ülke Müdürü Özhan Toktaş, kendileri ile ilgili hususlar üzerinde bir açıklama yaptı ve "Biz sadece donanımı tedarik eden bir firmayız" dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye’de olduğu gibi Almanya’nın da çeşitli kentlerinde coşkuyla kutlandı. T.C. Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine Türk ve Alman öğretmenler, öğrenciler ile okul yöneticileri ile yaklaşık 300’e yakın konuk katıldı.
#AlmanyaTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Karşıyaka yangınında çarpık kentleşmeye dikkat çekti: “İzmir’de yerleşim yerleri ormanın içine girmiş. Kuvvetli rüzgâr güneye doğru devam etseydi Karşıyaka’nın tutuşması engellenemezdi, şehir yangına teslim olabilirdi.”
#KarşıyakaRize İdare Mahkemesi Artvin Cerattepe’deki madencilik faaliyetleri için verilen ÇED olumlu kararını iptal etti. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “1 ay içinde faaliyetin durdurularak, alanın eski haline getirilmesi ve kamu idaresine teslim edilmesi gerekir” dedi.
#Artvin