Kaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorKerevizin seveni de bol, sevmeyeni de... Sevmeyen taraftaysanız, bu sebzeyi bir de benim tariflerimle deneyin. Hamur tabanlı yerine kereviz tabanlı pizzalar pişirebilir veya kendinize kerevizli bir çılbır hazırlayabilirsiniz. Et sevmeyen ama protein almak isteyenlere bol bol kereviz yemelerini öneririm.
#KerevizBeslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, kış aylarında sağlıklı beslenmek konusunda bilgiler verdi. Hangi gıdaların ne özelliği olduğunu tek tek açıklayan Diyetisyen Güç, yoğurt, soğan, sarımsak, kereviz ve maydanozun altını çizdi.
#KerevizSoğuklar iyiden iyiye bastırdı. Atkıları, bereleri kuşandık. Ama bu elbette yeterli değil. Vücudumuzu içeriden de korumak gerekiyor. Direncimizi yükseltmek ve hastalığa yakalandığımızda daha çabuk iyileşmek için Beslenme ve Diyet uzmanı Dilara Koçak ve İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya’dan tarifler ve tavsiyeler aldık.
#KışOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim BirinciDiyet yaparken en önemli şey açlık hissini baskılamak ve sağlık için gereken besinleri alabilmektir. Bu anlamda zayıflamaya yardımcı olan, bedene dinçlik katan ve içerdiği maddelerle kilo vermeyi destekleyen önemli gıdalar vardır. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak iştah kesici gıdalar...
#Kilo VermekBeyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.
#Vedat MilorBir hayat tarzı olarak vejetaryenliği benimseyip et yemeyenlerin sayısı arttıkça vejetaryen restoranların sayısı da artıyor. Ayrıca mönüsünde vejetaryenleri mutlu edecek seçenekler bulunduran mekanların sayısı da katlanıyor. Bu tür mekanların çoğunda organik malzeme kullanılıyor, eğitimli personel çalışıyor. Bu hafta jürimize vejetaryenlerin yemek yiyebileceği 10 adresi sorduk. İlginç bir tesadüfle, hemen hepsi içkisiz olan bu mekanların çoğu Beyoğlu’nda...