GeriBeslenme Önerileri Vejetaryen lezzetler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vejetaryen lezzetler

Vejetaryen lezzetler

"Limak Otelleri aşçısı Halil Şef’ten vejetaryenlerin damaklarını süsleyecek, enfes “Portakallı kereviz” ve “Patlıcam manço” tarifi..."

Portakallı kereviz

Malzemeler

1 adet kereviz

1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı

¼ limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım portakal

Vejetaryen lezzetler

Hazırlanışı

Kerevizleri derince soyup, temizleyin. Dörde bölünmüş kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuç, patates ve kabağı küçük küçük doğrayarak, tencerede ısıtılmış zeytinyağının içine ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan sebzelerin içerisine su ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek 20 dk. pişirin. Pişen sebzelerin içine son olarak portakal dilimlerini de ekleyerek arzunuza göre soğuk ya da sıcak olarak servis yapın.




Patlıcan manço


Malzemeler

1 adet patlıcan
1 adet domates
1 adet dolma biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz, biber

Vejetaryen lezzetler

Hazırlanışı

Patlıcanı tamamen soyup, istediğiniz şekilde doğrayın. Daha sonra domates ve dolmalık biberi de ince ince doğrayın ve beklemeye bırakın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp, patlıcanları ilave edin ve 10 dk. pişirin. Biber ve domatesi de ilave ederek, patlıcanı yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharatını da ilave ettikten sonra ocaktan alın. Soğuk veya sıcak servis edilebilirsiniz.



(Yoga academy)

False