Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
2 kereviz (yaklaşık 800 gr)
2 havuç
2 orta boy patates
1 büyük soğan
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 limon
1 avuç kereviz yaprağı
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğrayın.Soğanı da küçük küçük doğrayıp, zeytinyağı ile beraber tencereye koyun, bir kaç dakika kavrulsunlar, sonra altını iyice kısıp havuçları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp havuçlar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık bir 10-15 dakika).Havuçlar pişerken siz kerevizlerin kabuklarını kalınca soyup, küp küp doğradığınız kerevizleri içine yarım limon suyu sıktığınız suya koyun.Patatesleri de mümkün olduğunca eşit küpler halinde doğrayın.(Havuçlar pişerken yetiştiremem derseniz ,bu iki aşamayı baştan da yapabilirsiniz ama soğanları ve havuçları kısık ateşte uzun bir sürede kavurmaya çalışın, böylelikle içlerindeki şeker açığa çıkıp yemeğiniz daha lezzetli olur)Havuçlar yumuşayınca önce bezelyeyi, sonra da patates ve kerevizleri ekleyip bir kaç dakika karıştırın.Daha sonra yarım limon suyu (ekşi seviyorsanız daha fazla) ve bir bardak portakal suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp çok fazla açmadan kısık ateşte yaklaşık yarım saat-kırk beş dakika kerevizler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Yemeği ocaktan almadan hemen önce ince ince kıydığınız kereviz yapraklarını ekleyip karıştırın. Ilıyınca afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Patatesleri ve kerevizleri genel olarak eşit boyutlarda küpler halinde doğramaya dikkat edin, böylelikle hepsi aynı anda eşit derecede pişmiş olur.