Geyik eti, kırmızı et grubunda yer aldığı için, sığır ve koyun eti gibi protein ve demir açısından zengin bir kaynaktır. Bununla birlikte, yaban etinin genellikle daha düşük yağ içeriği ve daha zengin bir lezzeti olduğu söylenir. Geyik eti helal olabilir, ancak bu etin helal olması, doğru şekilde kesilmesine ve İslam’a uygun kurallara göre avlanmış olmasına bağlıdır. Peki, Geyik eti yenir mi? Geyik eti helal mi, haram mı? İşte, o detaylar
#Geyik Eti Yenir MiPotasyum deposu patatesi çoğumuz çok seviyoruz ama bir o kadar da patates tüketmekten korkuyoruz. Patatesin tüketme şekli sağlığımıza etkisini önemli ölçüde değiştiriyor çünkü zararlı olan patatesin kendisi değil içine ilave edilen şeyler ve pişirilme şekli… Peki sağlıklı patates tüketimi nasıl olmalı? Patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürmek için neler yapılabilir?
#PatatesPatates dost mu düşman mı? Nasıl daha sağlıklı hale gelebilir? İçeriğindeki nişastadan korkmalı mıyız? Kızartmadan önce suda bekletmek neden önemli? Airfryerlarda yapılanlar daha mı sağlıklı? Hangi yöntemlerle patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürebiliriz?. Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk.
#PatatesYıllardır uzmanlar hep meyve ve sebzenin önemli olduğunu, her öğünümüzde tabağın yarısının rengarenk sebzelerle doldurmamız gerektiğini söylüyor ancak çoğu insan bu hedeflere yaklaşamıyor. Yirmi yıldır dünyanın dört bir yanında uzun yaşayan insanların beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarını inceleyen bir ‘Mavi Bölge’ uzmanı, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için protein açısından zengin iki besine öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor.
#KurubaklagilSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiÜlkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Dünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Kocaeli, Marmara’nın doğu tarafında yer alan ve lezzetli yöresel yemeklere sahip bir şehirdir. Büyük bir şehir olmakta ve farklı yöresel lezzetleri de içerisinde yer alan bir yemek kültürü bulunmaktadır. Geçmişten bu güne kadar gelen ve özgün tatlara sahip olan yemekleri de bulunmaktadır. Yemeklerinin tarifleri ve pişirilme yöntemleri hala aynı şekilde yapılmaktadır. Kocaeli’nin tadılması gereken meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kocaeli YemekleriGiresun Karadeniz'in en güzel illerinden bir tanesidir. Özellikle Giresun'da yer alan yemekler Karadeniz kültürünü yoğun olarak barındırmaktadır. Giresun yemekleri her haliyle sevilen yemeklerdendir. Bundan dolayı Giresun'a gelecek kişiler Giresun yemekleri ile ilgili detaylı bir araştırma yapmaktadırlar. Peki en iyi Giresun yemekleri hangileridir? Giresun şehrinde ne yenir? Giresun mutfağına özgü olan lezzetler hangileridir? Giresun yemekleri ile ilgili tüm detayları derledik.
#Giresun YemekleriTepsi mantısı, hem görünümü hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Çıtır çıtır ve sulu kıvamıyla tadına bayılacaksınız. Herkesin sevdiği mantıyı bir de bu şekilde denemelisiniz. İşte tepsi mantısı tarifi ve malzemeleri...
#Tepsi Mantısı Nasıl YapılırBir fincan kahvenin hatırı 40 yılsa, kahvenin fincanda yerini alışı 400 yıldan da önce başlayan bir maceradır aslında.Etiyopya’da köle tüccarlarının Yemen ile ticareti sırasında Arabistan’a ayak basan, sonra da ardına bakmadan tüm dünyayı fetheden kahve, şimdilerde gençlerin de rağbet gösterdiği bir enerji içeceğine dönüştü.
#BURSAKarnabahar, kış aylarının en değerli sebzeleri arasında yer alır. Karnabahar, mide içinde parçalandıktan sonra önemli ölçüde gaz yapar. Bu sebzenin rengi ise, beyaz olup yaprakları ise, lahana yaprağına benzer şekle sahiptir. Karnabahar bitkisi ise, beyaz kartopu tanelerinin birleşimine benzer. Karnabahar gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Günümüzde birbirinden farklı yemek türleri bulunmaktadır. Özellikle makarna da herkes tarafından sevilerek tüketilir. Makarna kilo aldırır mı? Yoğurtlu, salçalı, kıymalı, kepekli, peynirli ve fırında makarna yemek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamBulgur, merak edilen besinlerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından tercih edilmesinden dolayı besin değeri önem taşıyan besinler arasındadır. Bu bakımdan bulgur kilo aldırır mı ve diyette yenir mi öğrenebilir ve buna göre yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Bulgur kilo aldırır mı? Diyette esmer, kısırlık, haşlanmış ve sebzeli bulgur pilavı yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamYaz ayları yaklaşırken çeşitli kilo verme yöntemlerini uygulayanlar, bulguru diyet listelerine eklemek için araştırmalara başladı. Piriç pilavına göre daha düşük kalorisi olduğu bilinen bulgurun pişirilme yöntemleri büyük bir etken. Peki, bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı? İşte, bulgur pilavı ile ilgili merak edilenler...
#Bulgur Zayıflatır Mı?Dünyanın büyük bir bölümünü kaplayan sularda yaşayan çok çeşitli canlılar bulunmaktadır. Bu canlılar denizlerin ve bulundukları ortamın özelliklerini kendi bünyelerinde barındırmaktadırlar. Sularda yaşayan bu canlılardan bir tanesi de lambuka balığı olmaktadır. Lambuka balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lambuka balığı faydaları ve özellikleri başlıklarını tüm detaylarıyla birlikte derledik.
Birbirinden farklı birçok balık türü deniz ve okyanusların içerisinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu çeşitlerden birisi de izmarit balığı olarak bilinir. Tüketilebilen bir balık türü olarak hem balık severler hem de deniz kültürüne ilgi duyanlar tarafından merak edilir. İzmarit balığı ile ilgili bilinmesi gereken tüm bilgileri derledik.
Kalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Balık türleri; damakta bıraktıkları lezzetin dışında, sağlığa olan yararları sebebi ile sık sık tüketilen besinlerden birisidir. Balıkların içerisinde yer alan zengin omega 3 ile büyüme çağındaki çocuk ve yaşlı bireylerin tüketmesi gereken besinler içerisinde bulunmaktadır. Peki çaça balığı (Papalina) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Çaça balığı faydaları ve özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.
Denizlerde ve çeşitli tatlı sularda yaşayan pek çok balık türü yaşamaktadır. Bu balık türlerinden biri de kömür balığıdır. Kömür balığı merak edilen bir türdür. Kömür Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kömür balığı faydaları ve özelliklerini tüm detayları ile derledik.
Semiz otu son zamanlar da en çok tüketilen otlardan bir haline gelmiştir. Semiz otunun ne şekilde tüketileceği ise merak edilen konular arasında yer almaktadır. Aynı zaman da semiz otunun ne şekilde temizleneceği de merak edilmektedir. Doğru bir şekilde temizlenip tüketilmesi adına sizler için semiz otunun ayrıntılarını derledik.
#Semiz OtuYapılan çok sayıda araştırma sebze ve meyvelerin besin değerlerinde çok ciddi kayıplar meydana geldiğini ortaya koyuyor. Bu kayıp oranları o kadar fazla ki Gıda Mühendisi Handan Doğan durumu, "Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 90 mg civarında. 50 yıl önce 1 portakal ile bu oran karşılanabiliyordu. Şu an günde 2-3 portakal tüketmek gerekiyor” sözleriyle anlatıyor. İşte dikkat çeken detaylar...
#Beslenme