Mantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırPirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuEn sevilen hamurişlerimizden mantıyı kimi yoğurdu bol seviyor, kimi üzerine pul biberli yağından gezdirmeden asla yemiyor... Minik minik kapatılan Kayseri usulünden bol ceviz serpilen Sinop’a, Özbek mantısından Çerkes’ine çeşitleri de çok. Jürimizden mantının en iyilerini bulabileceğimiz adresler...
#MantıGelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Normalde peynirli hazırlanan piruhi bu kez kuşbaşılı tarifi ile farklı bir lezzet sunacak. Peki, kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kuşbaşılı piruhi tarifi ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı PiruhiElmadağ’daki Divan Oteli’nin içinde fine dining konseptiyle yenilenen Lokanta by Divan, özünde 67 yıllık bir geleneği sürdürüyor: Yerel ve güncel. Mekânın alameti farikasıysa tavana kadar uzanan kırmızı aydınlatmalı, seksi kavı. Bu kav şarap kültürüne odaklı Wine Spectator dergisi ödüllü.
#Savaş ÖzbeyLor peyniri ve kuru naneli iç harcıyla piruhi mantısı, kızartılarak veya haşlanarak sunulan salyangoz, kızarmış soğanla servis edilen müceddere pilavı bir yana Kıbrıs denince akla gelen ilk lezzet, şeftali kebabı... Harnup pekmezli gullurikya da öne çıkan tatlılarından... Tüm bu lezzetleri tanıtmak hem Kıbrıs’taki hem de dünyaya yayılmış Kıbrıslı Türklerin en önemli vazifelerinden olmalı.
#Kıbrıs YemekleriBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#SeyahatTürk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.
#Özge SamancıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#RamazanPiruhi, klasik mantılardan farklı bir lezzet. Osmanlı bu mutfağından gelen bu nefis yemek tulum peyniri ve maydanozla hazırlanıyor. Üzerine de yoğurtlu sos eklenince tadına doyum olmuyor. Bu farklı lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki piruhi nasıl yapılır? İşte piruhi tarifi...
#PiruhiDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriKuzey Kıbrıs’a ilk defa eşim orada askerliğini yaparken gitmiştim. Hafızamda hep o kavurucu sıcaklarıyla kaldı. Oysa ada, tarihinden yemeğine, denizinden eğlencesine çok şey vaat ediyor. Üstelik burada sadece biz yetişkinler için değil, çocukların da ilgisini çekebilecek pek çok yer var.
#SeyahatBir sanat dergisinin 47 yıl yayın hayatında olması, yeniliğini ve yenilikçi tavrını koruması kolay değil. Bugün alanının en güçlü markası olan Milliyet Sanat bunu başardı. Tabii ki bu başarının ardında Milliyet Gazetesi’nin kültür sanata destek misyonunu benimsemesinin payı büyük.
#Müge AkgünTarihi geçmişe sahip olan yemekler arasında yer alan piruhi, Osmanlı mutfağında da yer bulmuştur. Mantının bir çeşidi olan piruhi, Amasya bölgesinde ise kaypak olarak bilinmektedir. Hamurunun çok ince olmasının temel oluşturduğu bu yemek için belli başlı malzemelerin bulunması önem arz ediyor. Peki, piruhi nedir ve nasıl yapılır? İşte en kolay tarifi
#Piruhi19. yüzyıl yemeklerinden bahseden Osmanlı sadrazamı Mehmet Kamil Paşa'nın yazılarında pirohi olarak geçen piruhi, mantının bir çeşididir. Piruhinin püf noktası hamurunda gizlidir. 1 saat kadar buzdolabında bekletmek ve hamurunu incecik açmak gerekir. Peki, piruhi nasıl yapılır?
#Piruhi