Piruhi nedir? Piruhi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Piruhi nedir Piruhi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 17:38

19. yüzyıl yemeklerinden bahseden Osmanlı sadrazamı Mehmet Kamil Paşa'nın yazılarında pirohi olarak geçen piruhi, mantının bir çeşididir. Piruhinin püf noktası hamurunda gizlidir. 1 saat kadar buzdolabında bekletmek ve hamurunu incecik açmak gerekir. Peki, piruhi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Piruhi un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan bir hamur yemeğidir. Pirohi, piruhi ve piruşki Rusça kökenli bir kelimedir. Bir çeşit mantıdır. Osmanlı mutfağında yer alır. Peki, piruhi nasıl yapılır?Piruhi un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan bir hamur yemeğidir. Pirohi, piruhi ve piruşki Rusça kökenli bir kelimedir. Bir çeşit mantıdır. Osmanlı mutfağında yer alır. Peki, piruhi nasıl yapılır?

Malzemeler
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2.5 su bardağı un

İç malzeme için

• 150 gr beyaz peynir
• 1 küçük soğan
• Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

Üzeri için
• 60 gr tereyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Peyniri çatalla ezin. Soğanı küçük doğrayıp peynire karıştırın.Kıyılmış maydanozları ekleyin.Hamuru unlanmış tezgahta açın. Kenarları 6 cm genişliğinde kareler kesin. Uç kısımlarına peynirli karışımdan yerleştirip üçgen şeklinde kapatın. Çatalla kenarlarına bastırarak yapışmalarını sağlayın. Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.Tereyağını bir tavada eritip salça ile kavurun. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine salçalı sostan gezdirin. İri çekilmiş ceviz içi ve kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın.

BAKMADAN GEÇME!