GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi: Kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi: Kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi: Kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Normalde peynirli hazırlanan piruhi bu kez kuşbaşılı tarifi ile farklı bir lezzet sunacak. Peki, kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kuşbaşılı piruhi tarifi ve yapılışı...

Tarihi geçmişe sahip olan yemekler arasında yer alan piruhi, Osmanlı mutfağında da yer bulmuştur. Mantının bir çeşidi olan piruhi, Amasya bölgesinde ise kaypak olarak bilinmektedir. Hamurunun çok ince olmasının temel oluşturduğu bu yemek için belli başlı malzemelerin bulunması önem arz ediyor. Peki, kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi ve malzemeleri...

KUŞBAŞILI PİRUHİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

2 su bardağı un

2 adet yumurta

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Et sotesi için:

500 gram kuşbaşı kuzu eti

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan

1 adet domates

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

6 dal maydanoz

Üzeri için:

Sıvı yağ

Kırmızı toz biber

KUŞBAŞILI PİRUHİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle kuşbaşılı iç harcını hazırlayın. Öncelikle soğanı, biberleri yağda kavurun. Ardından kuşbaşı eti ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Suyunu çekince baharatlarını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Etler yumuşayınca ocaktan alın.

Hamuru için; 1 yumurtanın akını ayırıp kalan hamur malzemelerini güzelce yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika kadar dinlendirin.

Hamuru dört parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle yufkadan biraz kalın açın. İç harcınızından misket büyüklüğünde parçalar alarak yufkanın her tarafına aralıklı olarak dağıtın.

Ayırdığınız yumurta akını yufkanın boş yerlerine sürün. Çay bardağının ağzıyla harç ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesin. Kestiklerinizi yarım ay şeklinde kapatıp iki ucunu ortada birleştirerek yapıştırın. Sıcak suda haşlayın.

Üzerine sıvı yağda kızdırdığınız kırmızı biber dökün ve çevizleri ufalayıp üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun....

False