Geçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabHint tatlısı Gulab jamun Güney Asya mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. MasterChef Hint yemekleri konsepti ile dikkat çeken gulab jamun, peynir tatlısına benzerliğiyle biliniyor. Peki, Hint tatlısı gulab jamun nasıl yapılır? İşte, gulab jamun tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gulab JamunAdını Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinden alan Hayrabolu tatlısı Gelin Evi programı ile araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Hayrabolu tatlısının hamuru, tuzsuz peynir, yumurta, un ve irmikle hazırlanıyor ve lezzetine doyum olmuyor. Peki, Hayrabolu tatlısı nasıl yapılır? İşte, kolay yapımı ile Hayrabolu tatlısı tarifi ve malzemeleri...
#Hayrabolu Tatlısı‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife AksoyYöresel lezzetlerden olan höşmerim, hafif ve doyurucu olmasıyla beraber tatlı sevmeyen kişileri bile kendisine hayran bırakıyor. Peynir tatlısı olarak da bilinen höşmerim, fındık ve ceviz ile süslendiği zaman, ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Peki, höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Höşmerim malzemeleri nelerdir? İşte, Balıkesir yöresine özel höşmerim tarifi ve püf noktaları.
#Höşmerim TarifiHemen her kesim tarafından sevilen lokma tatlısı, Ege bölgesinde ortaya çıkmış ve geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Malzemeleri kolayca derlenebilen ve kolay tarifi ile çok kısa sürede tabakta yerini alan lokma tatlısı, son dönemlerde ise çikolata dolgulu çeşitleriyle ivme yakalamıştır. Peki, Lokma malzemeleri nelerdir? İşte, evde yapılabilecek kolay lokma tarifi
#LokmaSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de gül tatlısı oldu. Peki, gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi
#Gül Tatlısı Nasıl YapılırKünefe nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlıya hayır diyemeyen vatandaşlar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ortadoğu'nun dört bir yanında yapılan künefenin nasıl yapılacağı ev hanımları tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, künefe nasıl yapılır? İşte evde künefe tarifi ve hazırlanışı.
#KünefeDamağınızı şenlendirecek lezzet yolculukları... Adrenalin patlaması yaşayacağınız maceralar... Romantik alternatifler... Haydi hareketlenin, yılbaşına ve yeni yılın ilk gününe bütün bir yıl hatırlayacağınız güzel anılar iliştirin. 2014’ün çok lezzetli olmasını diliyorum.
İnsülin direnci probleminiz varsa, bu sizin zamanla başka sağlık sorunları da yaşayabileceğiniz anlamına gelebilir. Bu sorunların başında kilo almanın kolaylaşması ve obezite riskinin artması var. Özellikle bel ve karın bölgesine yerleşen kiloların neredeyse tamamı insülin direncinden kaynaklanıyor.
Yola çıkmak için hep bir bahane olması gerektiğini söylerim. Alışılmışın dışındaki bahaneler, insanı şaşırtıcı yolculuklara çıkartır, bunu aklınızdan hiç çıkartmayın. Ben bu kez Tohum Takası’nı bahane ettim, Türkiye’nin ilk Yavaş Şehri Seferihisar’a gittim, gördüm, hem dost insanlarla hem de dayanılmaz lezzetlerle tanıştım. Bu hafta Yavaş Şehir’deki yaşam keyfini sizinle paylaşmak istedim.
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.