GeriMutfak Tüyoları Hint tatlısı Gulab Jamun MasterChef mutfağında! Gulab jamun nasıl yapılır? Gulab jamun tarifi, malzemeleri ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hint tatlısı Gulab Jamun MasterChef mutfağında! Gulab jamun nasıl yapılır? Gulab jamun tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Hint tatlısı Gulab Jamun MasterChef mutfağında! Gulab jamun nasıl yapılır? Gulab jamun tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Hint tatlısı Gulab jamun Güney Asya mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. MasterChef Hint yemekleri konsepti ile dikkat çeken gulab jamun, peynir tatlısına benzerliğiyle biliniyor. Peki, Hint tatlısı gulab jamun nasıl yapılır? İşte, gulab jamun tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Hint mutfağının geleneksel tatlarından gulab jamun MasterChef ile en çok aranan tariflerden biri oldu. Kolay yapımı "Gulab" kelimesi , gül suyu kokulu şurup anlamına gelen Farsça gol (çiçek) ve āb (su) kelimelerinden türetilmiştir . "Jamun" veya "jaman" , yaygın olarak siyah erik olarak bilinen benzer boyut ve şekle sahip bir Hint meyvesinden gelir. Peki, Hint tatlısı gulab jamun nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, gulab jamun tarifi detayları...

GULAB JAMUN MALZEMELERİ

2 çay bardağı süt tozu (Kahve süt tozu değil)

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karbonat

Un 1 çay bardağı

Yoğurmak için süt

Kızartmak için bol sıvı yağ

Şerbeti için ;

2 bardak şeker

1 bardak su

Çeyrek limonun suyu

GULAB JAMUN NASIL YAPILIR?

İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için; şeker ve suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın, kaynayınca içine limon suyu ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için geniş bir kaba 2 çay bardağı süt tozu koyun.

Üzerine yumuşamış tereyağı, irmik,karbonat ilave edin. Azar azar 3-4 yemek kaşığı kadar sütü ekleyin ve karıştırın.

Hazırlanan karışım 15 dk bekletilir. Daha sonra yavaş yavaş un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Kuru olursa süt ekleyebilirsiniz.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve eller ıslatılarak küçük yuvarlaklar elde edin.

Derin bir tencereye sıvı yağ koyun ve ocağın altını kısın.

Hamurları yavaşça yağa atın ve kevgirle yavaşça çevrilerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. 

Kızartılan tatlıları soğuk şerbete atın. Şerbeti çekmesi için şerbette biraz bekletin.

Şerbetini çekince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

False