Patates kızartması dünyanın her yerinde bulabileceğiniz ve neredeyse tüm kültürlerde aynı şekilde zevkle tüketilen bir atıştırmalık. Günün her öğününde sofralarda yer alabilecek patates kızartmasının makbulü çıtır çıtır olmalı ama patates lezzetini de korumalı. Peki en çıtır ve lezzetli patates kızartması nasıl yapılır? İşte patates kızartmanın püf noktaları…
#PatatesSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkSingapurlu bir pratisyen hekim olan Dr. Samuel Choudhury'ye göre, bir süredir dolapta bekleyen patatesler potansiyel olarak ölümcül bir toksin barındırıyor olabilir. Dr. Choudhury’un Instagram'da takipçileri ile paylaştığı bir videoda, filizlenmiş patateslerin yanı sıra yeşile dönmüş patateslerden de uzak durulmasını tavsiye etti.
#Filizlenmiş PatatesMutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan patatesle tanışmamız 19’uncu yüzyıla dayanıyor. Bu lezzetli kök sebzenin her hali güzel; ister kızartmasını yapın, ister haşlayın, etlerin yanında ya da diğer sebzelerle kullanın... Ama kumpirin yeri ayrı. Ateşte pişmiş patatesin içi çeşitli peynirler, soslar ve salatalarla doldurularak hazırlanıyor. Ve elbette tadına doyum olmuyor. Şef Ali Dövenci evde rahatlıkla yapabileceğimiz kumpir tarifleri verdi.
#Ece Su MeteTeknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#SağlıkSingapurlu doktor Dr. Samuel Choudhury, dolapta bir süre saklanan filizlenmiş ve yeşeren patateslerden uzak durulması gerektiğini, yeşil lekelerin ve filizlerin solanin toksininin varlığına işaret ettiğini, bu toksinin ağır sindirim sorunlarına, halüsinasyonlara, ciddi durumlarda felce hatta ölüme dahi neden olabileceğini söylüyor.
#PatatesKamala Harris, 2024 Başkanlık seçiminde başkan yardımcısı olarak Donald Trump’a karşı yarıştı, ancak kampanyasında birçok başarısızlık yaşadı. Kamuoyu önüne çıkmaktan kaçınan, aksanı ve söylemleriyle alay konusu olan Harris, yanlış yayına katılması ve politikalarında geri adım atmasıyla eleştirildi. Seçim gecesinde yaptığı gaf ise sosyal medyada büyük tepki topladı.
#ABDSunExpress işe tatil bölgelerine uçuşlarla başladı. Frankfurt ve Antalya’yı ana üs olarak seçti. Çok kısa sürede “En iyi Tatil Havayolu” unvanını birçok değerlendirme kuruluşundan aldı. Ama sonra kabına sığmadı. İzmir ve Ankara’yı da üs yaptı. İstanbul’a hiç uçmadı ama pazar payını hızla büyüttü. THY ile Alman Lufthansa ortaklığı olan şirket ülkeler arasında zaman zaman oluşan gerilimlerden etkilenmedi. Profesyonel yöneticiler SunExpress’i hep konumunda korudular.
#SunexpressHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkBüyük olasılıkla sizin de dikkatinizi çekiyordur... Son dönemde birçok kişi büyük kentlerden olabildiğince kaçmaya çalışıyor... Kimi tası tarağı toplayıp doğanın kollarında yeni bir yaşam kuruyor, kimi de geçici sürelerle toprakla bütünleşerek günlük hayatın derdinden tasasından uzaklaşıyor.
#Jennifer GarnerBir anne, kızının ‘sağlıklı’ beslenme ve bol kıyafetlere olan takıntısının anoreksiya konusunda alarm zillerini çaldırdığını geç fark etti. Çok uzun ve acılı geçen tedaviler, zorla yemek yedirme çabaları, tüple beslenme, sosyal hayattan soyutlanma ve çok daha fazlasını anlatan anne, ebeveynlere de kritik bilgiler verdi
#AnoreksiyaEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı Beslenme