Nehir Tuna imzalı ‘Yurt’ seküler eğitimin ön planda olduğu bir okulda öğrenimini sürdürürken geceleri dini öğretininhâkim olduğu bir yurtta kalan 14 yaşındaki Ahmet’in yaşadığı sıkışmışlıklar üzerinden 90’lı yıllara uzanıyor ve Türkiye’nin genel resmine bakıyor. Filmin en iyi yanları görüntü yönetmeni Florent Herry’nin kadrajlarıyla iki genç oyuncu; Doğa Karakaş ve Can Bartu Aslan’ın performansları...
#Uğur VardanO, Türkiye’nin son dönemdeki en önemli kadın yıldızlarından. Mekânlarda canlı müzik yaparak başladığı müzikal yolculuğunda artık çıkardığı her şarkısı hit oluyor, konserleri dolup taşıyor. Müziğinin yanı sıra özel hayatı da, sosyal medya paylaşımları da gündemden düşmüyor. Yeni şarkısı ‘Lan’ı çıkaran Zeynep Bastık’la buluşuyoruz. Kariyerinden sevgilisine, “Yürek hoplattı” denen pozlarından biten evliliğine kadar az bilinen dünyasına bir yolculuk yapıyoruz.
#Zeynep BastıkKanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Biz küresel bir harekete ilham olan Avustralya'daki yasayı, mimarı Rodney Sims'le konuştuk.
#AvustralyaGoogle'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
#GoogleBu yıl dünya tarihine mal olmuş, şöhreti okyanus sınırlarını aşmış dedektif Hercule Poirot’nun bir suçu çözmek için İngiltere dışına gerçekleştirdiği ilk seyahatinin 100. yılı. 1923 senesinde yayımlanan ve Türkçeye “Dersimiz Cinayet” (Altın Kitaplar) olarak çevrilen “Murder on the Links”, sadece gerçek hayatta değil kurgu aleminde de onun sınırları aşan bilinirliğinin de ateşleyicisi. Bir asırlık bu kıtalar arası macerayı bahane ederek Agatha Christie’nin yazarlık dünyasına ve Hercule Poirot’ya yakından bakalım...
#Agatha ChristieSonu al ile biten kelimelerin listesi birçok kişinin merak ettiği listelerden biridir. Özellikle kelimelere duyan kişilerin araştırdığı konular arasındadır. Bu bakımdan hangi kelimelerin sonu al ile bitiyor öğrenebilir ve istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sonu al ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli al ile biten kelimeleri derledik.
#EğitimİBB Saraçhane ana binasının karşısındaki Saraçhane Arkeoloji Parkı'nda yapılan kazılarda Pan heykeli parçası bulundu. Roma Dönemine ait olduğu düşünülen ve 1700 yıllık olduğu değerlendirilen heykel, Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü deposuna kaldırıldı.
#Saraçhane Arkeoloji ParkıŞu sıralar kalabalık iyice çekilmişken mevsimin de getirdiği kartpostalı andıran görüntüler eşliğinde yola koyulmanın tam zamanı. Fakat gezinizde biraz olsun hareket istiyorsanız bu listemiz size göre… Uzmanlarımıza ‘Sonbaharda yapılacak en özel aktiviteler neler?’ diye sorduk. Birbirinden harika 15 öneride bulundular.
#RotaBir televizyon programı sebebiyle hep merak ettiğim Kırgızistan’a düştü bu kez yolum. Gezdiğimiz yerlerde doğanın cömertliğine hayran kalırken her an karşıma çıkan hikâyeler, destanlarla tarihten sayfalar da aralandı önümde. ‘Parklar kenti’ Bişkek bir ‘akraba ziyareti’ni hak ediyor.
#HürriyetLares Yachting, deniz teknolojisi, tasarım, dekor, eğlence ve eğlence ekipmanları konusunda en iyisini sunuyor. Lares Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Karaburun, hizmette en yüksek kaliteyi sunan ekibe sahip olduklarını belirterek, “Doğum günü, evlilik teklifi, sürpriz partiler başta olmaz üzere en özel günlerde yanınızdayız” dedi.
#1Zaman zaman, kimi Avrupa ülkeleri azalan nüfuslarını artırmak ve âtıl durumda kalmış şehir ve kasabalarını geliştirmek için cazip teklifler ortaya atıyor. İtalya da bunu en çok yapan ülkelerden biri. Üstelik bu kez söz konusu yer herkesin hayallerini süsleyen cennet parçası ada Sardunya…
#İtalyaAvrupa ve Amerika'da son dönemde oldukça popüler olan Kuzeyli yürüyüşünün bilimsel araştırmalarla bütün kasları çalıştırarak kardiyolojik hastalıklara büyük ölçüde iyi geldiği ortaya çıktı. Hatta en sağlıklı yürüme şekli olarak da kabul ediliyor. Biz de uzmanlarımıza ‘Türkiye’de bu yürüyüş tarzına en uygun yerler nereler?’ diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 rotayı önerdiler.
#RotaEvlat edindikleri Çinli kızlarının kültürel bağlarını canlı tutmak için hayatlarına kattıkları Yang adlı robotun sistem dışı kalmasıyla birlikte açmaza sürüklenen bir çift... ‘Yang’dan Sonra’ yapay zekânın varoluşsal problemleri kadar bellek, aile olgusu, yitip giden bir varlığın yarattığı boşluk, anın yaşanması sırasında aldığımız hazlar gibi meselelere de vurgu yapıyor.
#Uğur VardanAntalya’da bu yıl 5. si düzenlenen Akra Caz Festivali, piyano virtüözü Fazıl Say’ın dünya promiyerini gerçekleştirdiği Portreler isimli muhteşem eseriyle kapandı. Gecede Say, flüt virtüözü Bülent Evcil ile birlikte aralarında babası Ahmet Say’ın da olduğu ömrünü ülkesi için adamış 8 değerli isim için bestelediği parçaları seslendirdi.
#Akra Caz Festivali64 yıllık sanat yaşamında 4 bine yakın eser üreten naif resmin büyük ismi Yalçın Gökçebağ, İş Sanat Kibele Galerisi’nde açtığı retrospektif sergisi ‘Geçmiş Uzun Sürer’de geçmişin izini sürüyor ve yaşadığı o naif, içten ve masalsı çocukluğunu hatırlıyor: “Köyde geçirdiğim çocukluk günlerimin saflığı, güzelliği, doğallığı gözümün önünden gitmiyor. Zihnimde hâlâ o köy yaşantısında yaşıyorum.”
#Yalçın GökçebağYoga, evde veya stüdyoda, kendimize vakit ayırıp hem içsel huzura hem bedensel sağlığımıza ulaşmamızı kolaylaştıran bir yol. Ancak bunun güzel bir yolu daha var. Yoga tatili… Güne muhteşem bir manzaraya karşı, doğanın içinde meditasyonla başlayıp, ardından eğitmenler eşliğinde yoga yapıp kalan zamanda da tatilde olmanın keyfini sürebilirsiniz. 21 Haziran Dünya Yoga Günü vesilesiyle jürimize Türkiye’nin en güzel ‘yoga otelleri’ni sorduk, en iyi 10 tanesini sıraladık.
#HürriyetEdebiyatımızda şiir türünde yazılmış olan birçok eser bulunduğunu söylemek mümkündür. Yayla Türküsü isimli eserde edebiyatımızda oldukça fazla bilinmesine rağmen kim tarafından yazıldığı bilinmeyebilir. Yayla Türküsü kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri nelerdir? Yayla Türküsü ile ilgili tüm detayları derledik.
Çobanıl Şiirleri Türk Edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Özellikle Çobanıl Şiirler Türk şiirleri kategorisinde sıklıkla okunan ve beğenilen şiirler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Çobanıl Şiirler öğrenebilir ve buna göre Çobanıl Şiirler okuyabilir, duygusunu anlayabilirsiniz. Çobanıl Şiirler kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özelliklerini derledik.
Edebi eserlerde, kuşlar, bir durumu göstermek ya da bir duyguyu ifade etmek için sembol olarak kullanılır. Örneğin Zümrüdüanka, küllerinden yeniden doğduğu için, umudun, yeniden başlamanın ve mücadelenin sembolüdür. Hiç konmayan, hep uçan ve yeryüzüne sadece gölgesi düşen Hüma kuşu, barışı ve adaleti simgeler. Baykuş ise genellikle uğursuzluğun ve kötü bir haberin sembolü olarak metinlerde yer alır. Baykuş kim tarafından yazılmıştır? Konusu ve türü nedir tüm detayları ile derledik.