İtalya’nın düğünlerinde geleneksel olarak servis edilen ‘millefoglie alla crema’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda bir kutlama sembolüdür. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, İtalya’nın tatlı kültürünün en zarif ve etkileyici örneklerinden biri. Kutlamalarda buluşalım diye size bu hafta hem bu özel tatlının tarihini anlatacağım hem de tarifini vereceğim.
#Danilo ZannaBazı insanlar aşk ve evlilik konusunda o kadar şanslı ki! Hayat onların gelecekte acı ve tatlı, hastalıklı ve sağlıklı günlerini birlikte geçirecekleri insanları çok erken karşılarına çıkarıyor... Kimi zaman bu ilk tanışmadan sonra araya yıllar girse de yine yolları kesişiyor ve hayatlarını birleştiriyorlar. Gerisi ise bir aile, çocuklar ve birlikte geçirilen uzun süre.
#Buddy ValastroMasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanBu hafta Gülşen, Volkswagen Arena’da; dünyaca ünlü trompet sanatçısı Chris Botti, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. İpek Türktan ve Tolga İskit’in başarılı performansıyla dikkat çeken tiyatro oyunu ‘Bir Terennüm’ Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak. KüçükÇiftlik Park’taysa ‘İstanbul’da Bahar’ festivali var.
#KonserYılmaz Erdoğan’ın senaryosunu kaleme aldığı ve başrolünü üstlendiği ‘İnci Taneleri’ beşinci bölümüyle ekrana geldi. Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Güven Kıraç ve Kubilay Aka’yı kadrosunda buluşturan dizi yeni bölümüyle nefes kesti.
#İnci TaneleriMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiAralık boyunca pasta dükkânları rengârenk, ışıl ışıldı... Rahatlıkla bu ayın temasına uygun kurabiyeler, pastalar, süslemeler bulabiliriz ancak yine de el emeğiyle hazırlanmışı gibisi yok. İster pişirip hediyelik götürmek, ister sofraya koymak için olsun, Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan bol çikolatalı özel bir yılbaşı pastası ve vazgeçilmeyen klasik zencefilli kurabiye tariflerini aldık.
#Yeni YılYeni yıla sayılı günler kala, yılbaşı hazırlıkları sürüyor. Pasta şefi Esra Zeynep Kökten, sofraların vazgeçilmezlerinden olan yaş pastalar için, “Yılbaşı akşamında insanların tercihleri daha çok gelenekselden yana, çikolatalı klasik pastalar satışlarımızda ilk sırada” dedi.
#Pasta Şefi Esra Zeynep KöktenYiyecek-içecek hizmeti sunan yerlerin menülerini girişe koyması şart oldu. Özsüt’ten genç yetenekleri destekleyen proje... Doğanay’dan yılbaşına özel tasarım şişe... İnternette bu yılın en çok merak edip bakılan tarifleri... Yeme-içme dünyasından son gelişmeler ve haberler...
#Gizem DinçbaşYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#Tatlıİster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaEğer bu konuya ilgi duyuyorsanız, sinema ve TV dünyasının ünlülerinin çocuklarını bilirsiniz. Bu çocuklar zaten akranlarından ayrıcalıklı olarak dünyaya gelirler. Sonra da hayatlarını bu şekilde sürdürürler.
#Buddy ValastroSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitShibuya’da, sokak arasına gizlenmiş tek masalı restoran Été’nin en önemli özelliği gecede en fazla 6 kişiyi misafir etmesi. Rezervasyon için öncelikle şefi tanıyan birine ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra kendisinin, kapısından kuyruk eksik olmayan pastanesi Fleurs d’été’nin, yine sınırlı sayıda olan imza tatlılarından birini almalısınız. Biz zor da olsa bu rezervasyonu ayarlayabildik ve çok mutlu eden bir deneyim yaşadık...
#Somer SivrioğluGelinim Mutfakta günün tatlısı kupta malaga tarifi oldu. İzleyiciler kupta malaga malzemeleri ve yapılışı için araştırmalara başladı. Son günlerin favorisi malaga tatlısını bir de bu versiyonuyla denemek isteyenlere, işte kupta malaga nasıl yapılır sorusuna yanıt adım adım yapım aşamaları...
#Kupta MalagaGurbetçilerin Edirne'deki sınır kapılarında oluşturduğu yoğunluğun sona ermesiyle birlikte Bulgar turistler, günübirlik alışveriş için Edirne'ye gelmeye başladı. Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, 'Her şeyi alıyorlar, almadıkları bir şey yok. Bunun yanında geldikleri zaman günlük 1000- 1500 leva bandında harcıyorlar.' dedi. Edirne'de tatlıcı dükkanı işleten Berat Kaplan ise, 'En hareketli sezonumuz başladı diyebiliriz.' ifadelerini kullandı.
#EDİRNEEylüle sayılı günler kala Zorlu PSM, ‘Electronica Festival; Swissôtel The Bosphorus ise ‘Chill With Us’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Gülşen, Güneş ve Yaşlı Amca gibi isimler 30 Ağustos Zafer Bayramı için Yenikapı’da. OMM Odunpazarı Modern Müze, yeni sezona yepyeni bir sergiyle merhaba diyor.
#Kültür SanatMasterChef All Star 2023 kadrosu belirleniyor. 14 Haziran'da MasterChef yeni sezon ilk bölümü başlıyor. Kadroda ilk bölümde Masterchef 2018- 2019 sezonu yarışmacıları ana kadroya girebilmek için mücadele verecek. Günün en iyi tabağını yapan 5 yarışmacı ise ana kadroya girmeye hak kazanacak. Bu isimlerden biri de MasterChef Eda Karabulut oldu. MasterChef Eda yarışmanın iddialı isimlerinden biri olarak merak ediliyor. Peki, MasterChef Eda Karabulut kimdir, ne iş yapıyor, nerede çalışıyor? MasterChef Eda Karabulut kaçıncı oldu, hangi yıl yarıştı? İşte, Masterchef Eda hakkında merak edilenler...
#Masterchef Eda Karabulut