Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 00:00

Yiyecek-içecek hizmeti sunan yerlerin menülerini girişe koyması şart oldu. Özsüt’ten genç yetenekleri destekleyen proje... Doğanay’dan yılbaşına özel tasarım şişe... İnternette bu yılın en çok merak edip bakılan tarifleri... Yeme-içme dünyasından son gelişmeler ve haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Zorunlu hale geldi

Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımladığı yeni yönetmelikle lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu hale gelecek. Uygulama 1 Ocak 2024 itibariyle başlıyor. Misafirlerin neye ne kadar para vereceğini bilerek restorandan içeri adım atması için önemli bir hamle...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Öğrencilere destek

Özsüt, gastronomi öğrencilerini desteklemek ve yeni nesil yetenekleri keşfedip sektöre kazandırmak için Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’yle işbirliğine gitti. Sadece öğrencilerin katıldığı bir yılbaşı pastası yarışması düzenlendi. Birinci olan Emir Cengiz’in ‘Jest’ isimli pastası Alsancak’taki Özsüt Select mağazalarında satılmaya başladı. Pastanın içeriğinde bisküvi kırıntılı taban, kavrulmuş badem, çikolatalı ganaj, pastacı kreması ve frambuaz sos var.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Şenlik ruhunu yaşatıyor

Haberin Devamı

Yılın sonuna yaklaşırken yılbaşı ruhunu taşıyan etkinliklerin sayısı da hızla artıyor. Şenlikli dönemi 31 Aralık öncesi de yaşamak isteyenler için Karaköy’deki The Peninsula İstanbul’da seçenek çok. Çocuklar için çay saatleri ve şeker dükkânı, Noel brunch’ı otelin düzenlediği yılbaşı etkinlikleri arasında. Her cumartesi orkestrayla canlı müzik konserleri de oluyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

En çok aşure aratıldı

Her sene sonunda olduğu gibi Google yine yılın en sık aratılan konularını açıkladı. Bu yıl Türkiye’de en çok tarifine baktığımız yemekse aşure oldu. Onu sırasıyla cevizli güllaç, açai kâsesi, krem karamel, lalanga (bölgere göre usulü değişen bir kızartma çeşidimiz), topik, Kayseri yağlaması, kalp kurabiye, ev baklavası ve şiveydiz takip ediyor...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Şalgamın gurmesi

Haberin Devamı

Şalgam genelde kebapla ilişkilendirilse de artık etli yemeklerden zeytinyağlılara, köftelerden meze çeşitlerine pek çoğumuzun yemeklerin yanında aradığı bir lezzet. Doğanay süslü tabakların konduğu yılbaşı sofralarına uyum sağlaması için özel tematik süslemeli ‘Gurme Özel Serisi’ni raflara çıkardı. Tasarım şişeyi aralık ve ocak boyunca bulmak mümkün olacak.

BAKMADAN GEÇME!