Pasif agresif insanlar, tatsız bir olay yaşandığında sinirlilik hallerini pek fazla dışa vurmazlar. Ancak başka yollarla karşı atağa geçmekten de geri durmazlar.Her zaman mağdur tarafta olduklarını iddia ederler. Dedikodu yapmaktan çok hoşlanırlar ve şikâyetçi oldukları bir konuyu muhatabına değil, diğer insanlara anlatmayı tercih ederler.
#Pasif Agresif NedirUyanamamıştır, sular kesilmiştir, elektrikler gitmiştir, çok trafik vardır, ya kendisi hastalanmıştır ya da bir yakını… Bu bahaneleri yakınımızdaki bir arkadaştan, kardeşten veya eşten duyuyoruz, sinirleniyoruz. Fakat uzmanlar sürekli geç kalanların depresyon, dikkat bozukluğu gibi bazı sorunları olabileceğini söylüyor.
#DakiklikPartnerinizin beceriksizliği, katılmak istemediği görevleri yapmaktan kaçmanın bir yolu olarak kullanıyor olabileceğinden hiç şüphelendiniz mi? Belki de bulaşık makinesini doğru bir şekilde nasıl dolduracağını öğrenmek için inisiyatif almayı reddediyor ya da bebek bezi değiştirme işini o kadar kötü yapıyor ki devreye girip yardım etmek zorunda kalıyorsunuz. Tüm bunlar silah haline getirilmiş beceriksizliğin iyi birer örnekleri. Peki silah haline getirilmiş beceriksizliğin ilişkinizde olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte çok ilginç detaylar…
#Bir Sorudan FazlasıBir hastalık düşünün ki sebepsiz şiddetli ağrılar, ciltte kızarıklıklar, morluklara sebep oluyor, insanı bir süre sonra ellerini, kollarını ve bacaklarını kullanamayacak hale getiriyor. Üstelik sebebi tam bilinemediği gibi yüzde 100 başarılı bir tedavisi de bulunmuyor. Bu hastalığın adı 'kompleks bölgesel ağrı sendromu' ve daha 17 yaşındayken bu hastalıkla tanışan Amelia Martin, altı yıldır cehenneme dönen hayatı için bir çözüm arıyor...
#Kompleks Bölgesel Ağrı SendromuBir hastalık düşünün ki sebepsiz şiddetli ağrılar, ciltte kızarıklıklar, morluklara sebep oluyor, insanı bir süre sonra ellerini, kollarını ve bacaklarını kullanamayacak hale getiriyor. Üstelik sebebi tam bilinemediği gibi yüzde 100 başarılı bir tedavisi de bulunmuyor. Bu hastalığın adı 'kompleks bölgesel ağrı sendromu' ve daha 17 yaşındayken bu hastalıkla tanışan Amelia Martin, altı yıldır cehenneme dönen hayatı için bir çözüm arıyor...
#Kompleks Bölgesel Ağrı SendromuOkan Bayülgen, “Estetikli kadın bana çekici gelmiyor. Yapılmış vücutlar bende tiksinti yaratıyor.” Sevcan Orhan, “Story atmak için bir yere gitmek normal değil. Hastalık.” Hayko Cepkin, “Hayat bence çok mutsuz bir şey. Çünkü çok acımasız.” Hafta sonu gözüme çarpan, 3 ünlünün temeli aynı duygulara dayanan açıklaması bunlar. Garip bir dönemden geçiyoruz. Çok negatifiz.. Canımız çok sıkkın belli.
#Orkun ÜnÖfke, önüne geçilmesi son derece zor olan bir duygu birikimi ya da duygu patlaması şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Çoğu zaman kontrol edilebilir olan öfke durumu, kimi zaman kontrol edilememektedir. Öfke, kontrol edilemediği zamanlarda kişi hem kendisine hem de çevresine ciddi zararlar verebilir. Peki, Öfke nedir, neden olur? Öfke kontrolü nasıl yapılır? Öfkenin tanımı nedir tüm detayları ile derledik.
Günlük yaşantımızda diğer insanlarla çatışabiliriz. Bu çatışmalarda çeşitli duygular yaşarız. Bunlardan en önemlilerinden biri öfkedir. Psikolojik bakışa göre öfkenin; engellenme, saldırıya uğrama, yoksun bırakılma, kısıtlanma gibi durumlarda hissedilen bir duygu olduğunu anlatan Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, pasif agresif kişiliğin 14 belirtisini anlattı.
#Pasif Agresif KişilikYabancılara karşı savunma için bağışıklık sistemimizin ürettiği antikorlar cinsiyet ayrımı yapar mı? Israrla maske takmayan insanların sorunu ne? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, filyasyon çalışmaları süresinin 48 saatten 12 saate kadar indiğini söyledi. Bu ne anlama geliyor? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriBülent Çolak, bu sezon bir tiyatro oyunu, iki sinema filmi ile seyirci karşısında... “Güven” filminde suçluyu, nisanda vizyona girecek “Suç Unsuru”nda başkomiseri canlandıran oyuncu, tiyatrodan da asla kopmayacağını söylüyor: “Tiyatro ilk göz ağrım ve onun sayesinde nefes alabiliyorum.”
#Bülent ÇolakGeçenlerde Yunanistan’dan bir misafirimiz kendi özel aracı ile ziyaretimize geldi. Yıllardır araç kullanan bu misafir, ‘İstanbul’da araç kullanmak için arabanın her tarafında dikiz aynası olması gerekir’ diyerek otomobilini kaldığı otelin parkına çekti ve tatili sürecince her yere taksi ile gidip geldi.
#Hayat‘Taksim Hold’em’, Michael Önder’in ilk uzun metrajlı filmi. Dünya prömiyerini 30’uncu Tokyo Film Festivali’nde yapan film, tek mekân ve tek gecede geçen bir davranış komedisi. Dışarıda protestolar varken, evde kalıp poker oynamaya çalışan Alper’in ve arkadaşlarının hikâyesini anlatan filmi, senaryosunu da yazan Michael Önder ile konuştuk.
#Michael ÖnderBir gün bir şarkı söyledi ve hayatı değişti. Bununla da kalmadı, milyonlarca insanın da hayatına dokundu. İki yıl önce, bir ev konserleri etkinliği olan Sofar’da sahneye çıkan Kalben, geçen yıl kendi adını taşıyan bir albüm çıkardı. Bir yıldır her yerde onun şarkıları çalıyor. Jürimizin de ‘En İyi Albüm’ kategorisinde birinci seçtiği müzisyenle bir araya geldik.
#Kalbenİş-Kur’da büyük değişim… Kuruma binlerce iş koçu alınacak. 15 büyük şehirde hizmet verecek koçlar, işsizlerin daha kolay iş bulması için taktikler verecek. İşverenlerin kapısını çalıp, ‘aradığınız elamanı biz bulalım’ diyecek. Bir sonraki adımda ise tüm eleman aranıyor, ilanları İş-Kur portalına alınacak.