‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞBörek, toplumumuzun geleneksel yiyecekleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra rüyasında börek gördüğünü söyleyen insanlarla da sıkça karşılaşılmaktadır. Rüyada görülen börekle ne yapıldığı rüyanın tabirini de doğrudan etkilemektedir. Börek yemek, börek almak, börek yapmak, börek açmak, börek dağıtmak ve börek satmak bu kapsamda görülen rüyalar arasındadır. Peki, rüyada görülen böreğin manası nedir? İçerisinde börek barındıran rüya tabirlerini sizler için derledik.
#Rüyada Börek GörmekYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#Seyahat“Güzel bir dünyada yaşamak istiyorsanız siz de öyle bir meyhane bulunuz” demiş ünlü şair Orhan Veli, ‘Hoşgör Köftecisi’ adlı eserinde. “Size bu yazımda 3 masalı bir balıkçı meyhanesinde gördüğüm bir dünyadan bahsedeceğim” diye başladığı yazısını da şöyle tamamlamış: “Orada 3-4 saat kaldım. Ben dükkandan oldum ama, dükkan benden olmadı. O güzel havanın tam manasıyla içine girebilmek için aynı yere tekrar tekrar gitmek icap etti. Bu 3 masalı meyhanede gördüğüm dünya gerçekten ne güzeldi. Çalışan insanlar, namuslu insanlar, kardeş insanlar...” İşte, Ayvalık’taki ‘Tamam Meyhane’ bu sözün tam karşılığı gibi geliyor bana. Neden mi?
#1Doğa uzun kış uykusundan uyanmaya, baharın kokusu etrafa yayılmaya başladı. Belirtiler şehirlerde henüz hafif hafif fark edilse de ülkemizde yılın bu zamanı erkenci baharı dolu dolu yaşayan bölgeler var. Jürimize bugünlerde bahar havası almak için gidilebilecek yerleri sorduk. Ege ve Akdeniz kıyılarında taze çimenlere basıp stresinizi atabileceğiniz mis gibi çiçek kokulu adresler aldık.
#SeyahatDeğişen şartlara uyumlu valizin yanına bir de yolluk çantası hazırlıyoruz. Çay-kahve, atıştırmalık molası olmayan ilk tatil yolculuğumuz. Urla’ya vardığımızda otelimizin çalışanları bizi maskeli ve kolonyalı ekipleriyle kapıda karşılıyor…
#UrlaDoğaya yakın ve kalabalıklardan uzak bir kahvaltının tam zamanı. Jürimiz en iyilerini seçti; kimi pişisiyle meşhur kimi de kendi bahçesinin domatesiyle yaptığı menemeniyle. Öne çıkan lezzetleri ve fiyatları kıyaslamak için listemize göz atın.
#GazetehaberleriBeslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak, canın istediği besinleri tüketmek şeklinde tanımlanmaktadır. Halbuki, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji ve 50’ye yakın türde besin öğesinin, yeterli ve dengeli bir şekilde besinler yolu ile alınması gerekmektedir.
#Çiriş OtuGelinim Mutfakta yarışması haftanın dördüncü gününü geride bıraktı. Hafta içi her gün aynı saatte izleyicilerle buluşan Gelinim Mutfakta'nın yayınlanan son bölümünde gelinlerden birinin kural ihlali 2 puana mahal oldu. Peki, Gelinim Mutfakta'da gün birincisi kim oldu? İşte, 22 Ağustos puan durumu
#Gelinim MutfaktaOtlu börek, yörelere göre malzemeleri değişen lezzetlerden biri. Isırgan otu, ebe gümeci, turp otu, semiz otu, ıspanak otlu börek içinde kullanılan otlardan bazıları ancak iç harcı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. Peki, otlu börek nasıl yapılır? İşte adım adım otlu börek tarifi
#Otlu Börek Nasıl YapılırŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.