Paylaş
Bebek’in performans kulübü Kulis’te bu akşam Warning Bros DJ’leri Görkem Eylem ve Mahmut Yavuz’un karşılıklı müzik yapacaklarını... Birinin plaktan çaldığı parçaya diğerinin DJ setinden cevap vereceğini... İzleyicilerin de bu oyuna katılacağını... İkilinin 2008’den beri farklı mekânlarda çalınmadık parça, mikslenmedik türkü, progresiflenmedik rock, elektronlanmadık caz ve outlanmadık chill bırakmadıklarını... (0544) 673 12 04
Kokorecin volkanik taşa terfi ettiğini...
Suadiye Bağdat Caddesi’ndeki Rotisserie Noir’ın şefi Richard Madzar’ın Fransız olduğunu... Restoranda bir tür çevirme yöntemi olan ‘rotisserie’ kullandığını... Bu pişirme tekniğinde etlerin volkanik taşlar kullanılarak kurumadan piştiğini... Bir gün aklına “Yahu ben bu Türklerin kokorecini de böyle pişirsem” diye estiğini... Sonucun mükemmel olduğunu, yabancıların bile kokoreç delisi kesildiğini... (0216) 445 15 05
Gezgin Damaklar’ın Alaçatı Ot Festivali’ne gideceğini...
Her gittikleri yerde, tadılmadık köfte, içilmedik çorba, çiğnenmedik ot, ezilmedik pide, hüpletilmedik dolma bırakmadıklarını... 8-10 Nisan’daki gezide de Selçuk, Şirince, Tire, Çeşme, Alaçatı, Urla’da Tire köftesi, ot mezeleri, otlu börek, keşkek, zeytinyağlılar, meyhane köfte, Kars kaşarı tava, Midilli salata, sütte levrek, tuval soslu bonfile, oklavasız hamur kızartması indireceklerini... (0216) 348 53 90
Urbanista dergisinin yeni yaşını kutladığını...
‘Şehrini sev’ sloganıyla çıkan derginin Nişantaşı Vanity Club’daki yaş günü partisine basın, reklam, tasarım ve müzik dünyasından 200 kişinin katıldığını... Aylık derginin mart sayısında edebiyatçıların sevdiği sokaklar, Galata’da çini atölyesi keyfi, yeni albüm çıkaran Redd grubuyla İstanbul sohbeti, Cihangir’de ortaklaşa kullanılan Roma Parkı’nda nasıl toprakla haşır neşir olacağınızın şifrelerinin anlatıldığını... www.urbanista.com.tr
Bir restoran / Bir tabak
Caddebostan Bafetto’da Rodos Pizza. Istakoz ve deniz
ürünleriyle yapılıyor. 29 lira. (0216) 356 00 87
Bir bar Bir bardak
Asmalımescit’in yenisi Five’da ‘Plan Direct’ kokteyli. Burbon, misket limon, susam ve çörekotuyla yapılıyor. 35 lira. (0555) 889 69 55
Bu akşam sen nerdesin
Duman Bursa 22.02’de, Buika Ankara Congressium’da,
Birsen Tezer Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde,
Yeni Türkü Başakşehir Mall of İstanbul’da...
Paylaş