Osmanlı mutfağının geleneksel tatları

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı mutfağının geleneksel tatları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 02:25

Haberin Devamı

KAYA İzmir Thermal & Convention, deniz ve doğa manzarası eşliğinde Osmanlı -Türk Mutfağı’ndan oluşan açık büfesiyle iftar keyfini yaşatıyor. Smyrna Restaurant’ın hazırladığı zengin iftar mönüsü seçenekleri, özel tatları geleneksel iftariyelikler ile birleştiriyor. Ramazan’a özgü açık büfede Başaşçı Nejdet Polat ve ekibinin hazırladığı iftariyeliklerden çorbalara, ara sıcaklardan ana yemeklere kadar seçkin lezzetler yer alıyor.

Körfeze karşı iftar keyfi

TEPEKULE Kongre ve Sergi Merkezi’nin çatı katındaki A7 Şehir Kulübü, körfez manzarası eşliğinde iftar keyfi sunuyor.
Mutfak Şefi Abdullah Yavuz, hazırladığı çok özel mönülerle, Ramazan ayı boyunca sofraların lezzetine lezzet katıyor. Özel mönüde İzmir tulum peyniri, hurma, sızma zeytinyağında kekikli zeytin çeşitleri, tereyağı, süzme bal, domates-salatalık söğüş, pastırma, erik kurusu ve vazgeçilmez Ramazan pidesi ile ekmek çeşitleri ikram ediliyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi günün çorbası ve Ege otlarından yapılan ızgara otlu börek de başlangıçlar arasında yer alıyor. Ana yemek olarak, lezzeti kadar görünümüyle de iştah kabartan ‘Etli Kirde’ ve A7 Şehir Kulübü’ne has bir tatlı olan ‘dondurmalı zeytinyağlı-lorlu baklava’ ise idiğer özel lezzet olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Müdavimler yine meşhur lokantada

İZMİR’deki Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, Ramazan ayına özel mönüsü ile müdavimlerini ağırlıyor. 1955 yılından beri hizmet veren ve birçok ünlü ismin tercih ettiği Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, Çankaya’da üçüncü kuşaktan Alper ve Alpay Okyay kardeşlere emanet. Özellikle Osmanlı mutfağı ve 35 çeşit iftar yemeği mönüsündeki spesiyaller arasında ciğer sarma, incik kapama, lor tatlısı ve karışık dolma meşhur. İştah kabartan lezzetli mönünün yanı sıra deneyimli kadrosuyla hizmet veren lokanta, Ramazan ayı boyunca İzmirliler’i ağırlayacak.

Swissotel’de Ramazan lezzetleri

İZMİR’deki Swissotel Büyük Efes, gelenekselleşen Ramazan ayı etkinliklerini bu sene de sürdürüyor. Misafirlerini Cafe Swiss’te benzersiz lezzetlerle buluşturan Swissotel Büyük Efes, iftar topunun patlamasıyla birlikte başlangıç olarak nefis çorbaların yanında pastırma, sultan macunu gibi iftariyelikler ardından çeşitli meze ve zeytinyağlılar ikram ediyor. Kuzu elbasan, tas kebabı, hünkarbeğendi, pastırmalı kuru fasulye, piliç topkapı, kuzu kapama, kağıt kebabı ve kuzu tandır gibi saraylara has seçenekler ise ana yemek olarak doyumsuz lezzetler arasında yer alıyor. Ramazan sofralarının olmazsa olmazı geleneksel Türk tatlılarından güllaç, ayva tatlısı, helva ve şerbetlerin de dahil olduğu bu özel tatlar zengin bir iftar sofrasında buluşmak isteyenler için Cafe Swiss’te 62 TL’ye sunuluyor.

Haberin Devamı

Geleneksel bir iftar yemeğinin yanısıra, salep, boza ve leblebi ise Lobby Lounge’ta servis edilen geleneksel tatlar arasında yer alıyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca Swissotel’de konaklayan misafirler için sahur mönüsü, kişi başı KDV dahil 56 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!