Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, erkeklerde orta yaş sendromunun risklerine dikkat çekti, ginseng ve benzeri enerji veren takviyelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ekmekci, "Aşırı ginseng kullanımı kalp aritmilerini veya tansiyon yükselmelerini tetikleyebilir" dedi.
#Kalp Hastalıklarıİki hafta önce Ayşe Arman’la orta yaşlı kadınlar ve erkekler üzerine yaptığımız konuşma kadınları sevindirirdi, erkekleri üzdü. İster kabul edelim, ister etmeyelim kadın da, erkek de orta yaş döneminde bedensel, ruhsal ve hormonal bazı değişimler yaşıyor. Bu değişimlerin ruhsal kökenli olanları ile mücadelede erkekler bir hayli zorlanıyor.
İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde oturan N.M.'nin, kocası M.C.M.'nin evlenmeden önce birlikte olduğu sevgililerinden vazgeçmediğini, orta yaş sendromuna girip etek giydiğini iddia ederek açtığı boşanma davasında verilen kararı Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi onadı. Yargıtay, eteği iddia üzerine giydiğini söyleyen M.C.M.'nin 2 yıllık eşine, yasal faizi hariç 7 bin YTL maddi ve manevi tazminat ile 3 bin YTL yoksulluk nafakası ödemeye mahkum edildiği kararı yerinde buldu.
İZMİR'in Çeşme İl?esi'nde oturan N.M.'nin, kocası M.C.M.'nin evlenmeden önce birlikte olduğu sevgililerinden vazge?mediğini, orta yaş sendromuna girip etek giydiğini iddia ederek a?tığı boşanma davasında verilen kararı Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi onadı. Yargıtay, eteği iddia üzerine giydiğini söyleyen M.C.M.'nin 2 yıllık eşine, yasal faizi hari? 7 bin YTL maddi ve manevi tazminat ile 3 bin YTL yoksulluk nafakası ödemeye mahkum edildiği kararı yerinde buldu.
Alzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerKanada'nın New Brunswick eyaleti, 2018 yılından beri tuhaf olaylara sahne oluyor. Çoğu gençlerden oluşan 430 kişiyi pençesine alan gizemli bir hastalık, 39 can kaybına yol açtı. O günden bu yana ne hastalığın adı konabildi ne de sebebi tespit edildi. Ancak vaka sayıları artmaya devam ediyor. İşte filmlere konu olabilecek olaylar zinciri...
#KanadaBirçok kadın hayatında belirgin bir başarı elde etmiş olmasına rağmen içinde bir şüphe bulutuyla dolaşır. Başarılarının gerçek olup olmadığı konusunda karanlık bir his onları sarar, elde ettiklerini sürekli şansa bağlarlar. Peki, bu his nereden gelir? Kuşak araştırmacısı ve yazar Evrim Kuran’ın yeni kitabı ‘Başarılı Bir Kadın Olduğum İçin Özür Dilerim’ bu karmaşık duygunun kökenlerini ve etkilerini ele alıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımDünyanın çeşitli kesimlerinde olduğu gibi Almanya’nın başkenti Berlin’de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.Berlinli Türk kadınları da farklı etkinliklerde bir araya geldiler. Kadınlar gününü kutladılar... Ama bazı etkinliklerde duygu dolu anlar yaşandı.
#AlmanyaDoktorları 34 yıldır kronik ağrı ve yorgunluğunun sebebinin ‘kafasının içinde’ olduğunu söylediler. Fakat gerçek bambaşkaydı: Phillippa Lee’yi tekerlekli sandalyeye mahkûm eden genetik bir rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.
#İrritabl Bağırsak SendromuTam 34 yıl boyunca sayısız semptom yaşayan, kronik ağrılar ve yorgunlukla mücadele eden kadına doktorlar her seferinde sorunun 'kafasında' olduğu söyledi. Semptomlar o kadar şiddetlendi ki bir gün bacakları onu taşıyamaz hale geldi. En sonunda bir nöroloji hastanesine sevk edilen kadına çok sayıda testin ardından tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi kondu.
#Kalıtsal Spastik ParaplejiDevam eden ve gittikçe artan öksürük şikâyeti, kış aylarında genelde soğuk algınlığının habercisi olsa da bazen hiç akla gelmeyen bir soruna işaret ediyor olabilir: Boğmaca! Son aylarda görülme sıklığı artan hastalık ‘100 günlük öksürük’ olarak da adlandırılıyor. Peki boğmaca neden bu kadar arttı? Nasıl bulaşıyor? Korunmak için hangi önlemleri almalı? Uzmanlar anlattı...
#SağlıkGrip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkBilim insanlarının geçtiğimiz günlerde tanımladığı 'CKM sendromu', obezite, diyabet ve şeker hastalığı gibi metabolik risk faktörleri arasındaki karmaşık ilişkileri daha iyi anlamamızı sağladı. Amerikan Kardiyoloji Derneği’nin yürüttüğü çalışmada, metabolik risklerle kardiyovasküler hastalıklar ve böbrek rahatsızlıklarının arasındaki bağlantılar CKM sendromu olarak adlandırıldı. Makalede bu sendromun tüm organları etkilediğinin de altı çizildi. Peki CKM sendromu tam olarak nedir? Nasıl oluyor da tüm organları etkiliyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı ne düzeyde?
#SağlıkÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk canlı yayında asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. "Asgari ücret 500 doların altında olmamalı" diyen Bakan Bilgin, "Bizim memurlarımız bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuz ayında da memnun olacaklar" ifadelerini kullandı.
#Vedat Bilgin