Ömür Akkor haberleri sayfasında Ömür Akkor hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 189 Ömür Akkor haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şef Ömür Akkor bir kez daha MasterChef'e konuk jüri olarak katılıyor. Ömür Akkor tarifleri ve Osmanlı mutfağına olan düşkünlüğü ile biliniyor. Başarılı Şef Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, Şef Ömür Akkor kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Ömür Akkor'un hayatı ve kitapları...
#Şef Ömür AkkorÖmür Akkor kimdir, sorusu MasterChef izleyenleri tarafından gündeme geldi. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef All Star’ın 7. bölümünde Şef Ömür Akkor konuk oluyor. Ömür Akkor hayatı ve biyografisi de ekran karşısındakiler tarafından araştırılmaya başlandı. Asıl adı Muhammed Ömür Akkor olan tecrübeli şef 1975 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, MasterChef konuğu Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında? İşte başarılı şef hakkında merak edilen tüm detaylar…
#MasterchefAlt tarafı bir tuvalet. Florya’da bir alışveriş merkezinin içinde. Fiyatı olmuş 25 TL. Ama asıl tuvaleti işleten kişinin sözleri çok garip. “Morali bozuk insanlara mutluluk veriyoruz” diyor. “Burayı sadece bir tuvalet olarak düşünmeyin” diyor. “Bu ambiyansı sürdürmek için çok emek veriyoruz” diyor. Ben de pes, ne günlere kaldık diyorum.
#Metin AkpınarŞef Ömür Akkor ve arkadaşlarının Elbistan’da kurduğu Yeniden Hayat Lokantası, afetten etkilenenlerin sıcak yemekle doyarken sosyalleşerek moral bulmalarına olanak sağlıyor. Aynı bölgede mutfağını bir okul bahçesine kuran şef Bora Bozankaya da kendi imkânıyla hem yemek dağıtıyor hem istihdam yaratıyor.
#Ömür AkkorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde 47 yaşındaki ikiz şef kardeşler Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor’u barıştırdı. “Biz Emre’yle doğduğumuz günden beri hiç anlaşamadık” diyen Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor’un birbirlerine sarılmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık dargınlık yok” dedi.
#Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülleri TöreniÜnlü şef Ömür Akkor'un hayatı ve biyografisi, MasterChef izleyenleri tarafından gündeme geldi. Yazar ve yemek şefi Ömür Akkor, MasterChef Türkiye yarışmasına bir kez daha konuk oluyor. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi bulunan Akkor, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde Gastronomi Ödülü’ne layık görüldü. 20 yıldan fazla süredir şeflik yapan Ömür Akkor, Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi bölümünde “Anadolu Mutfak Tarihi”, “Osmanlı Mutfağı” ve “ Türk Mutfağı” dersleri verdi. Peki, Ömür Akkor kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, ödüllü şef Ömür Akkor'un biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Ömür AkkorÖmür Akkor’un mutfak danışmanlığını üstlendiği Nahita, Kapadokya’da açıldı. Menüde bitki bazlı yemekler ağırlıkta, bölgenin patatesleriyle yapılan kızartmalar alışık olduğumuzdan daha gevrek ve çok nefis! Tatlılardan muhallebili yufkayı da ayrı bir yere koyuyorum. Burası, yağmur suyunu biriktirip kendi tarımını yapan, ürettiğini tüketen ve atıklarını dönüştüren özel bir yer olmuş.
#NahitaDenizkestanesinden papalinaya deniz ürünlerinin en kalitelileri çıkıyor. Zeytinyağının, taze otlarla yapılan meze ve böreklerin tadına doyulmuyor. Çeşit çeşit peyniri, hafif tatlılarıyla iz bırakan Ayvalık mutfağının en özel lezzetlerini şef Ömür Akkor’dan dinledik.
#AyvalıkŞef, seyyah ve yazar Ömür Akkor'un hazırladığı ‘Balıkesir Gastronomi Atlası’nın tanıtım lansmanı gerçekleşti. Balıkesir’e yolu düşenlerin yanlarına alabileceği kitapta, Balıkesir’in kendine özgü ve zengin mutfak kültürü tanıtıldı.
#BalıkesirÖmür Akkor'un hayatı, katıldığı televizyon programları ve yazdığı kitapları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi bulunan ünlü şef Ömür Akkor, Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi bölümünde “Anadolu Mutfak Tarihi”, “Osmanlı Mutfağı” ve “ Türk Mutfağı” dersleri vererek Türk mutfağına önemli simler yetiştiriyor. Danışmanlık hizmetleri ile de adından söz ettiren Ömür Şef, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Akkor 20 yıldan fazla süredir şeflik yapıyor. Peki, Ömür Akkor kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, Ömür Akkor'un biyografisi hakkında ayrıntılar.
#Ömür AkkorBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi Rehberi12 bin yıl önce yapılan ilk ekmek (the oldest bread-en eski ekmek) yeniden üretildi. Çok da lezzetli oldu. 4-5 cm çapındaki küçük ekmekler THY’nin İstanbul-New York uçuşunda tanıtıldı. Kabini saran güzel koku aynı zamanda 12 bin yıl öncesinin doğal şartlarını ve sağlıklı koşullarını da günümüze taşıdı. Tadanlar ekmeği tek başına yemeyi tercih ettiler. Öyle peynirle ya da zeytinyağına banmaktan kaçındılar. Tek başına çok doyurucu olduğu da ortaya çıktı.
#Ata EkmeğiBunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalDanilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeJüri üyelerimize romantizmi doruklarda yaşayabileceğimiz saklı cennetleri sorduk. Fransa’nın büyüleyici şatolarından Toskana’nın nefes kesen günbatımına aşkın en saf halini hatırlatan yerler önerdiler. Sevgilinizle unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz tarihi sokaklar, gizli bahçeler, şatolar ve büyülü atmosferlerle dolu bu öneriler kalbinizi çalacak.
#Pınar TahirlerMasterChef’in dün yayınlanan bölümünde son eleme adayı belli oldu. İki etaptan oluşan eleme bölümünün ilkinde yarışmacılar konuk Şef Ömür Akkor’un tarifiyle keşkek yemeğini hazırladı. Mehmet, Somer ve Danilo Şef’in değerlendirmesi sonrası Tahsin ve Hasan MasterChef’te son 7’ye kalan isimler oldu. Barbaros ve Sergen ise ikinci eleme etabı için tekrar tezgahın başına geçti. İkinci bölümde yarışmacılar şeflerin en sevdiği deniz ürünlerini seçmeleri istendi. Deniz ürünleriyle yaratıcı tabak hazırlayan yarışmacılara 45 dakika süre verildi. Barbaros semizotu, Sergen ise Ispanak malzemeleriyle tabaklarını çıkardı. Gün sonunda ise haftanın 4. eleme adayı olarak Esra, Batuhan ve Eren’in rakibi belli oldu. Peki MasterChef eleme adayı kim oldu? MasterChef’te eleme adayı Sergen mi, Barbaros mu oldu? İşte, eleme potasında yer alan yarışmacılar…
#Masterchef Eleme Adayı Kim OlduŞef Ömür Akkor bir kez daha MasterChef'e konuk jüri olarak katılıyor. Ömür Akkor tarifleri ve Osmanlı mutfağına olan düşkünlüğü ile biliniyor. Başarılı Şef Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, Şef Ömür Akkor kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Ömür Akkor'un hayatı ve kitapları...
#Şef Ömür Akkor2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞGEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.
#1Geçen hafta zeytin hasadına katılmak için Ayvalık’a gittim. Aynı zamanda, düzenlenen eğitimlerde anıt ağaç ve ekoloji atlası gibi birçok güzel projeyi dinledim. Gördüm ki hasat bahane, son zamanlarda zeytinle ilgili yapılan çalışmalar şahane.
#Ebru ErkeÖmür Akkor kimdir, sorusu MasterChef izleyenleri tarafından gündeme geldi. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef All Star’ın 7. bölümünde Şef Ömür Akkor konuk oluyor. Ömür Akkor hayatı ve biyografisi de ekran karşısındakiler tarafından araştırılmaya başlandı. Asıl adı Muhammed Ömür Akkor olan tecrübeli şef 1975 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, MasterChef konuğu Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında? İşte başarılı şef hakkında merak edilen tüm detaylar…
#MasterchefAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#BursaAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#Mustafa Varank