Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 07:00

Genç Şef Akademi Yarışması’na başvurular sürüyor. Bu yılki Gastromasa Konferansı kasım ayında. Ömür Akkor’dan ‘İslam Mutfak Sanatı kitabı’... Yeme-içme dünyasından haberler...

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN İYİ GENÇ ŞEFİ OLMAK İÇİN!

Gastronominin geleceğine yön verecek yeni nesil şefleri destekleyen S.Pellegrino, bu yıl Genç Şef Akademi (Young Chef Academy) Yarışması’nın 5’incisini düzenliyor. Yarışmaya son başvuru tarihiyse 30 Haziran. Katılmak için adayların 30 yaşın altında ve en az 1 yıl boyunca bir restoranda tam zamanlı çalışmış olması gerekiyor. Dört aşamalı eleme sürecinden sonra finale kalan 16 yarışmacı önümüzdeki sene Milano’da Dünyanın En İyi Genç Şefi unvanını kazanmaya çalışacak. Dünya çapında görünürlük ve mesleki itibarın kapılarını aralayacak yarışmaya katılmak isteyenler internet sayfası üzerinden başvuru yapabilirler.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

MİCHELİN’Lİ BRUNO SOHN, İSTANBUL’DA

Hyatt Centric Levent İstanbul, bu pazartesi 5’inci yılını kutlayacak. Etkinlik kapsamında 2 Michelin yıldızlı şef Bruno Sohn, başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan özel bir menü sunacak. Şef menüyü tasarlarken İstanbul’un zamana meydan okuyan ruhundan esinlenmiş. Bilgi ve rezervasyon için: (0212) 317 77 00

Gastronomi kazanında kaynayanlar

İSLAM MUTFAK KÜLTÜRÜ BU KİTAPTA

Şef Ömür Akkor’un ‘Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü’ (Ketebe Yayınları) kitabı raflarda... Akkor, İslam coğrafyasında yaşanan kıtlıkları ele alarak az malzemeyle kurulan sofralara dikkat çekiyor. Tarifleriyse bölgede yetiştirilen ürünler, hayvancılık, pişirme yöntemleri, yeme adabı ve kullanılan kap kaçak gibi unsurları bir bütün olarak değerlendirerek oluşturmuş. İslam coğrafyasında 6’ncı ve 12’nci yüzyıllar arasında kullanılan tabaklar müze koleksiyonlarından seçilerek bu kitap için tekrar üretildi.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

KONUMUZ, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE BİYOÇEŞİTLİLİK

Gastronomi konferansı Gastromasa’nın 7’ncisi bu yıl 19-20 Kasım’da meraklılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bu senenin temasıysa son dönemin gündem konularından sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik. Dünyaca ünlü şefler, someliyeler, miksolojistler, çiftçiler ve sürdürülebilirliği destekleyen projeleriyle öne çıkan çeşitli firmaların da konuk olacağı etkinlik Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Etkinliğin biletlerine Biletix’ten ulaşmak mümkün.

BAKMADAN GEÇME!