MasterChef nohut dürüm tarifi yarışmacılar tarafından en güzel şekilde yapılacak şeflerin değerlendirmesine sunulacak. Diğer yandan izleyiciler de Gaziantep usulü nohut dürüm malzemeleri ve yapımını araştırıyor. Peki Antep'in meşhur sokak lezzeti nohut dürüm nasıl yapılır? İşte nefis nohut dürüm yapımı...
#Gaziantep Usulü Nohut Dürüm TarifiMersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Türkmen Sıkması, Kara kavurma, Et Sote, Sebzeli Kavurma’nın sentezinden oluşan Tantuni, Arapça yumuşak yemek manasına gelir. Peki, tantuni hayvanın neresinden yapılır? Tantuni malzemeleri ve yapım aşamaları
#Tantuni Hayvanın Neresinden Yapılır?Penne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriBulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.
#BulgurEkinokokkoz ya da diğer adlarıyla kist hidatik, hidatidoz veya halk arasında türüne bakılmaksızın bilinen adıyla kist hastalığı, Echinococcus türü şerit solucanlarının sebep olduğu bir paraziter hastalıktır. Peki Kistik Ekinokokkoz nedir, belirtileri nedir?
#Kistik EkinokokkozGenellikle pilavıyla bilinen firik, özellikle ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. Daha çok Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özgü bir lezzet olan firik, buğday tanelerinin olduğu bölümün ateş üzerinde kavrulmasıyla yapılır. Peki, firik tam olarak nedir, firik pilavı nasıl yapılır?
#Firik NedirRamazan ayı başlıyor. Oruç tutanların yeme ritmi bundan böyle 1 ay süreyle “sahur-iftar” şeklinde olacak. Yani daha sağlıklı bir beslenme ritmine geçmiş olacaklar. Daha önce de yazdım, insan bedeni yapısal olarak “günde iki öğün beslenmeye” ayarlanmış. Bütün mesele sağlıklı bir sahur ve iftar yapabilmekte.
#Osman MüftüoğluErzurum’da kadim tarihin merkezidir Nazik Çarşı. Geçmişin efsunlu halini anlatır. Şimdilerde umursamazlığın elinde kaderine terk edilmiş. Tıpkı Gümrük, Hacılar, Kamburoğlu hanları gibi. Bu şehri tüm boyutlarıyla tanımak için arka sokaklarında yürüyüşe çıkmak gerekir.
Asıl adı İbrahim ama biz onu İdo olarak tanıyoruz. İbrahim Tatlıses’in Derya Tuna’dan olan oğlu İdo, son dönemin en çok konuşulan isimlerinden. Okuduğu okuldan giydiği ayakkabıya kadar her şeyi haber oluyor. “Tatlıses soyadını sırtımda taşıyorum” diyen İdo’ya pek çok kişinin sormak istediklerini sorduk...
‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle 18 yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Şerif Gören tam bir yaprak sarma bağımlısı. Bunu filmlerine de yansıtmış. ‘Sen Türkülerini Söyle’ filminde, Kadir İnanır’ın hapisten çıkıp annesinin yaptığı bir tencere sarmayı yemesi, aslında kendi gerçek hikayesi
Dolma bahsine geçen haftadan devam ediyoruz. Bu dizinin fikir babası Yılmaz Karakoyunlu. Üstelik annesi Melek Hanım’ın, bakır tencerede mangal üstünde pişen ince sarılmış lahana dolmasının tarifini de paylaştı. Ben de asma yaprağında enginar dolması tarifimi ekleyerek mevzuya katkıda bulundum
Çocukluğunda yemek yedirebilmek için ailesinin peşinde koştuğu Metin Akpınar yıllarla birlikte hormonal dengesinin geliştiğini ve hızla kilo aldığını söyledi. Ünlü sanatçı her şeyi fazla fazla yediğinin altını çiziyor ve parayla yemek arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor: Gurme değilim ama damak zevkim gelişmiştir. Yemek yeme işi paraya da bağlıdır. Parayı kazandıktan sonra iyi yerde yemek yersiniz
İki ünlü sanatçıyla, Metin Serezli ve Mehmet Aksoy’la Elmadağ Meyhanesi’nde buluştuk. Divan Oteli’nin yanında, çılgın kalabalıktan uzak bir meyhane burası. Lezzetli mezeleri, ara sıcakları ve balıklarıyla meşhur. Haftasonu gecelerinde dört kişilik bir grup fasıl yapıyor. Ama biz, sohbetin tadına varmak için hafta içinde gitmeyi tercih ettik.