Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay’ın bayram sevinci, doğacak bebeklerinin heyecanıyla ikiye katlanmış durumda. Kızlarını kucaklarına almak için gün sayan ünlü çiftle hem yaşadıkları bu mutluluğu, hem büyük bir aşkla başlayan ilişkilerini hem de bayram anılarını konuştuk.
#Yıldız Çağrı AtiksoyHer bayram sahnede sevenleriyle buluşan ‘Nostalji Kraliçesi’ Muazzez Ersoy rutinini bu yıl bozdu, Ramazan Bayramı’nı Bodrum’daki evinde karşıladı. Ünlü sanatçıyla geçmişten bugüne uzanan keyifli bir bayram sohbeti gerçekleştirdik.
#Muazzez ErsoyGeçen hafta Avustralya’daki restoran endüstrisinin son yıllardaki en sıkıntılı günlerini yaşadığını ve bu etkinin ülkemizde hissedilip hissedilmeyeceğini merak ettiğimi yazmıştım. Bu hafta da restorancılar ve tüketiciler sektöre destek olup ayakta tutmak için neler yapabilirler, onu tartışalım…
#RestoranSanat camiasında kulis kavgaları... Futbolda hakem yumruklamalar... Gece kulüplerinde saç saça baş başa girmeler... İkili ilişkilerde darp etmeler, hakaretler... Ne yaşıyoruz biz? Ülkece bir cinnet hali mi? Oysa bu senenin başında büyük felaketler yaşamadık mı? Bir olmaya karar vermemiş miydik? Birlikte gözyaşı döküp birbirimize sarılmaya söz vermemiş miydik? Ne çabuk unutuyoruz...
#Halil Umut MelerMerhabalar sevgili dostlar… Bir Ramazan ayını daha uğurluyor, bir bayramla daha kucaklaşıyoruz. Fakat en çok da bu sene “Nerede o eski bayramlar” diyoruz, en çok da bu sene eski bayramları özlüyoruz. Yaraları birlikte sarmak içinse deprem bölgesinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Şu sıralar sık sık Hatay’ı ziyaret ediyor, bölgede gelişen ihtiyaçları yerinde tespit edip, yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Orada her ne kadar buruk bir heyecan olsa da özellikle çocuklar için bayramı gerçekten bayrama dönüştürebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.
#KömbeBu haftaki Şezlong Sohbetleri’nin konuğu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras... 1700’lerde Mora Yarımarası’ndan gelen büyük büyük dedelerinin Bodrum’u kuran ilk Osmanlı paşaları olduğunu söylüyor, “6-7 kuşak öncesinden bugüne baktığımda soyağacımızda karşıma çıkan isimler Bodrum’un gelişim sürecinin de bir özeti gibi” diyor.
#1Yaptığı haberlerle birçok kez Pulitzer kazanan, Amerika’nın siyasi analizleri ile de ünlü ve saygın gazetesi The New York Times Türkiye’deki seçim sonuçlarını yorumlamaktan sıkılmış olacak ki sofralarımızın sağlıklı ve görece ekonomik, geleneksel yemeği çılbırı manşete taşıdı.
#HollandaBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorKahvaltıyı özene bezene hazırlar, pişiyi fazla fazla pişirip komşularımla paylaşır, onlarla da bu esnada bayramlaşırım. Annemden öğrendiğim kuzu kapama ve Çanakkale’nin meşhur basma helvası soframızda mutlaka kendine yer bulur. Bayramı bayram gibi yaşamayı sevenlerdenim ben. Akraba ve arkadaşlarla zenginleşir masam... Şehirde değillerse de çekirdek aile bir arada olmanın tadını çıkarırız.
#Barış MançoBir annenin, oğlunun işlediği suça göz yumarak taşıdığı ağır bir yük ve bu yükün ruhunda açtığı derin yara... ‘Tanrının Yarattıkları’ medcezirin hâkim olduğu küçük bir İrlanda köyünün sınırları içinde yaşanan bir tecavüz vakasına karşı toplumun genel aymazlığına dikkat çekiyor. Yerelden evrensele ulaşan bir derdi perdeye taşıyan filmde başrolleri Emily Watson ve Paul Mescal paylaşıyor.
#Emily WatsonGEÇTİĞİMİZ hafta başı yağmur çatıyı delercesine yağarken aklım bir o konuya bir bu konuya takılıyordu. Önce, “Nerede o eski yağmurlar?” dedim. İzmir’de, Antalya’da geçtiğimiz hafta olduğu gibi, kavga edercesine gökten boşanan, tarlaları sele, seraları suya boğan, otomobilleri önüne katıp giden yağmurlar yoktu eskiden.
#1“Nerede o eski mahalle yaşamları?” söylemini artık sıkça duyar olduk. Kent yaşamında küçülen evler, bireysel yaşamlar ve sosyal medyanın da etkisiyle dış çevrenin sadece kötülüklerle dolu bir yer olduğu izlenimi günden güne davranış şekillerine de yansımaya başladı. Bu izlenimi tam tersine çevirecek en iyi yolsa eğitim.
#İyilikten İyilik DoğuyorYükseköğretimde “sosyal sorumluluk”, “toplumsal katkı”, “gönüllülük” gibi farklı isimlerle dersler kapsamında yaşadığı evrene, insana, hayvana ve nicelerine karşı sorumlu bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Üniversitelerde bu çerçevede farklı alanlarda toplumsal farkındalık oluşturmaya ve yaşamın her anının farkında bireyler yetiştirmeye gayret ediliyor. Köy okullarına destek çalışmaları, ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetleri, çevre kirliliğine ilişkin dikkat çekmek için etkinlikler ve daha nicelerine ulaşmak bunlardan bazıları. Gönüllü akademisyenler ve onların etrafına toplanan yürekli öğrencilerden oluşuyor. Bizler akademisyenler olarak yükseköğretim öğrencisine sosyal sorumluluk faaliyetleri içinde var olmaları için teşvikler sağlamayı hedefliyoruz.
#Konuk Yazar