Nadir Güllü haberleri sayfasında Nadir Güllü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 160 Nadir Güllü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ünlü baklavacı Nadir Güllü, fıstıklı baklava fiyatlarının yüksek olması nedeniyle müşterilerine yeni bir lezzet sunmak için bademli baklava yaptı. Güllü, yılbaşı öncesi fıstıklı baklavaya göre daha uygun fiyattan satılan bademli baklavayı tüm vatandaşların denemesini tavsiye etti.
#Bademli BaklavaDamak tatları ve mutfak kültürleriyle uzaktan yakından alakası olmayan bir ürüne bu kadar ilgi göstermeleri enteresan gelebilir ama ben bu duruma şaşırmadım. O incecik yufkaları açabilmek, ayarında pişirip kıvamında şerbetleyebilmek yani her aşamasını usulünce yapabilmek ayrı ustalık işi. Bir baklava ustasının yetişmesi yıllar alıyor. Japonlar gibi mükemmeliyetçi yapıya sahip insanlar için de baklava tatlıdan öte bir ustalık eseri haline geliyor...
#JaponyaJürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.
#BaklavaBaklava üreticileri artan fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Son bir ayda fıstık 240 liradan, 440 liraya çıktı. Fiyatlar spekülatif şekilde yükseltildi. Bu hem ülkemize hem de sektöre zarar veriyor” yorumunu yaptı.
#Baklava Ve Tatlı Üreticileri DerneğiKaraköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, 1949 yılında İstanbul’da başladığı baklava serüveninde sektöre yön veren isimlerden oldu. Neler yapmadı ki; Türkiye, sütlü Nuriye’yi 40 sene önce onunla tanıdı. Vegan, şeker ve çölyak hastaları için ürettiği baklava çok konuşuldu. Yakın zamanda burger baklava çıkardı. Ülkemizi yabancılara tanıtan muhteşem bir kültür elçisi. Genel başkanlığını Mehmet Ali Dim’in yaptığı benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ile birlikte Tiflis Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü’nün davetiyle ülkemize gelen Gürcü meslektaşlarıma “Baklava nasıl yenir” dersi bile verdi. Bu önemli ziyareti anlatacağım elbette ancak tek şubeyle yıllarca yola devam eden Nadir Güllü’nün, şu sözü çok çarpıcı: “Yıllardır yurt dışına baklava gönderdim, şimdi sıra ustasını göndermeye...”
#BaklavaÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfBu ara gündem Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilim, elektrik faturaları ve baklava üzerinden şekilleniyor. ‘Baklava ne alaka?’ demeyin çünkü bu bir haftada yazdığım ikinci baklava yazısı. İlki, bir TV programında eşi ile problem yaşadığını anlatan seyirciye, ‘Eşinize İhlas suresi okunmuş baklava yedirin’ tavsiyesi üzerineydi. Bugünkü tartışma ise İspanyolların da dediği gibi bir ‘El-Clasico.’ Baklava Türklerin mi yoksa Yunanlıların mı? Yunan gazetesi Greek City Times ‘Geleneksel Yunan Baklavası’ manşeti atınca bizim baklavacılar ayaklandı. Arşivin tozlu rafları açıldı.
#BaklavaŞöyle dumanı üstünde, mis gibi bir çayın yanına en çok neyi yakıştırıyorsunuz? Anne keki, el açması bir ıspanaklı börek, peynirli poğaça, simit… Hangimiz okuldan dönünce, o özenle hazırlanmış ikramlardan yemek için annemizin çay saati davetlerini dört gözle beklemedik ki? Tüm bunların yeri bizde ayrı, kabul. Ama çayla yapılan farklı eşleştirmelerle damağınızda biraz heyecan yaratmak istemez misiniz?
#ÇayEn geleneksel tariflerin dahi değişime ihtiyacı olduğunu savunan bir şefim. Ama geliştirilen ürün, orijinalinden çok daha üstün olmalı. Benim için iyi bir baklavanın en önemli unsurlarından biri ağızda çıkardığı o çıtır çıtır sesler... Sütlü şerbetle hazırlanan soğuk baklavadan işte bu zevki almam mümkün değil...
#BaklavaTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaÇocukluk hayali pilot olmaktı. Yıllarca terzilik yaptı. Her şeyi yandı, elinde kalan tavayla sokakta yemek pişirmeye başladı. Ve geçen hafta Asya’nın mutfak ikonu seçildi. Birlikte mantı döküp balona bindiğim minik dev Jay Fai, artık dünyaya örnek gösteriliyor.
#YazarÜnlü baklavacı Nadir Güllü, fıstıklı baklava fiyatlarının yüksek olması nedeniyle müşterilerine yeni bir lezzet sunmak için bademli baklava yaptı. Güllü, yılbaşı öncesi fıstıklı baklavaya göre daha uygun fiyattan satılan bademli baklavayı tüm vatandaşların denemesini tavsiye etti.
#Bademli BaklavaRamazan bayramına sayılı günler kala bayram baklavası telaşı da başladı. Baklava sektörünün önde gelen isimleri ve üreticiler, iyi baklava seçimi ve baklavanın doğru saklama koşullarına dair ipuçlarını tüketicilerle paylaştı.
#Baklavanın Püf NoktalarıÜnlü tatlıcı Faruk Güllüoğlu, 2016 yılında FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla tutuklandı. Güllüoğlu'nun şirketi ocak ayında TMSF'ye geçti. Atağa kalkan ve Faruk Güllüoğlu'nun adını taşıyan şirketin mağaza sayısı 51'den 71'e yükseldi. Hürriyet yazarı Jale Özgentürk ise yaşanan durumu yazdı.
#Faruk Güllüoğlu