Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıGelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi izleyiciler tarafından ilgi gördü. Genellikle muzlu yapmaya ve yemeye alışık olduğumuz köstebek pasta bu kez farklı bir versiyonuyla beş çaylarınıza konuk oluyor. Çilek soslu köstebek pasta, dilediğiniz kırmızı meyvelerle de süslenebilir. Hem de çilekli köstebek pasta, muzluda olduğu gibi çok çabuk kararmaz ve daha uzun sürede tüketebilir. Peki, çilek soslu köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı...
#Köstebek PastaMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzGenellikle hazır paketlerde satılan köstebek pasta evde de kolay malzemeler ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Doğumgünü ve özel günlerde lezzetli bir tatlı alternatifi olan köstebek pasta muzlu, çilekli ve sevdiğiniz meyvelerle hazırlanabiliyor. İşte, köstebek pasta nasıl yapılır merak edenlere, beş çaylarının vazgeçilmezi olacak evde köstebek pasta tarifi ve malzemeleri...
#Köstebek PastaGelinim Mutfakta malaga pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Adını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pasta ülkemizde de kafelerde oldukça seviliyor. Peki, evde malaga pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi ve malzemeleri...
#Malaga PastaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerRulo pasta yaş pasta tariflerinin en pratik olanlarından ve en sevilenlerinden biri. Büyük küçük herkesin severek tükettiği muz ve pastane usulü pandispanyayı bir araya getiren rulo pastayı dilerseniz beş çaylarında ve davet sofralarında dilerseniz de süsleyerek doğum gününde misafirlerine gururla sunabilirsiniz. Peki, rulo pasta nasıl yapılır? İşte adım adım rulo pasta tarifi…
#Rulo Pasta Nasıl Yapılır?Gelinim Mutfak'ta final tatlısı katmer tatlısı oldu. Katmer tatlısı Türkiye’nin dört bir yanında yapılsa da orjinali Gaziantep mutfağından gelmektedir. Antep fıstığının en çok yakıştığı tatlılardan biri olan katmer, dondurmayla ve kaymakla sunulabilir. Peki, katmer tatlısı nasıl yapılır? İşte, yufkadan katmer tatlısı tarifi...
#Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır?Pasta özel günlerden misafir ziyaretlerine birçok ortamda karşımıza çıkan ve çok da sevilen bir tatlı. Pastanelerde çeşit çeşit pastalar bulmak mümkün ancak son dönemde özellikle doğal beslenmeye meraklı olanlar pastalarını da evde yapıyor. Siz de bu ekiptenseniz, mis gibi katkısız pasta kreması tarifimize bir göz atmalısınız. Hijyenik, ekonomik ve katkısız pasta kremasının yapılışı ve püf noktaları hemen aşağıda.
#Pasta Kreması Nasıl YapılırYılbaşına 10 gün kala, yılbaşı sofrası hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler kolay ve lezzetli bir yılbaşı hindisi tarifi arıyor. Ancak elbette hindi tek başına olmaz. Yılbaşı hindisinin en güzel eşlikçisi kestaneli iç pilavdır. Zaman zaman hindinin içine doldurularak da pişirilen kestaneli iç pilav nasıl yapılır biliyor musunuz? Eğer yılbaşı hindisinin yanına nefis bir eşlikçi arıyorsanız, nefis kestaneli iç pilav tarifi sizin için hemen aşağıda…
#Yılbaşı HindisiYılbaşı gecelerinin en güzel taraflarından biri, aile üyeleri ve dostlarla bir masa başında toplanıp, bir yandan eğlenceli sohbetler ederken bir yandan da lezzetli yemekler yemektir. Özellikle hindi, günümüzde yılbaşı sofalarının baş köşesinde yer alan, yılbaşı gecesi yenmesi neredeyse adet haline gelmiş lezzetlerden. Bu nedenle hindilerin satışı başlar başlamaz birçok kişi de şimdiden "Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir?" diye aramalara başladı. Eğer siz de onlardan biriyseniz, hindi kızartırken çok işinize yarayacak ipuçlarımıza bir göz atmalısınız.
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirSon dönemde doğal yağların sağlığımız için ne kadar faydalı olduğuna dair birçok bilimsel araştırma yayınlandı. Bu da sağlıklı yağların tüketimini artırdı. Bu sağlıklı yağlardan biri de doğal ve katkısız tereyağı. Doğallığından ve lezzetinden emin olarak tereyağı yemek isteyenler arasında en çok aranan başlıklardan biri olan evde tereyağı yapımını, biz de mercek altına alalım dedik. İşte tüm püf noktalarıyla, “Tereyağı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.
#TereyağıSon yıllarda hobilerini internete taşıyarak yemek siteleri açan, yeni yemekler deneyerek bunları başkalarıyla paylaşan kadınların sayısı çok arttı. Bu başarılı sanal yemek yazarlarının arasına bu yıl başında katılan Zeynep Fidan (28), işi daha da ileriye götürdü, kendi anılarından esinlenerek yazdığı öykülerle yemek tariflerini birleştirdi ve "Bir Porsiyon Öykü" adlı kitapta topladı.
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?
Güneşin, denizin, sandaletlerin, bir de limonatanın mevsimidir yaz. Sıcaktan bunalmışken serinlemek için birebirdir, her evin buzdolabında bulunması gerekir. Limon, su ve şeker karışımından ibaret basit bir içecek gibi görünse de, lezzetli bir limonatanın reçetesi daha karmaşıktır. Kimi içine zencefil, kimi nane, kimi ise portakal kabuğu ekler. Tahtını bir ara kola, meyveli maden suyu gibi içeceklere kaptıran limonata şimdi yine çok popüler. Pek çok mekanın kendi adıyla anılan bir limonatası bulunuyor.