Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi: Evde kolay malaga pasta nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Adını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pasta ülkemizde de kafelerde oldukça seviliyor. Peki, evde malaga pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi ve malzemeleri...
Yapılışı çok pratik, tadı enfes olan malaga pasta Gelinim Mutfakta programı ile yeniden gündeme geldi. Muz ve çikolatanın eşsiz buluşmasıyla lezzet şöleni yaşatan Malaga pasta ilk İspanya'da çıkmış olsa da dünyaca tanınıyor. Bu muzlu pastayı evde demek isteyenlere, orjinal malaga pasta ve malzemeleri hemen aşağıda...
MALAGA PASTA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kat pasta keki
- 4 adet muz
- Antep fıstığı kırıntısı
Kreması için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı
Ganaj için:
- 200 mililitre krema
- 240 gram çikolata
MALAGA PASTA NASIL YAPILIR?
Kremasını yapmakla başlayın. Süt, un ve şekeri tencereye alın.
İyice çırpıp, koyulaşana kadar pişirin.
Tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
Karışımı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Bu esnada ganajı hazırlayın.
Sıvı kremayı ocakta kaynatmadan ısıtın.
Küçük küçük dilimlediğiniz çikolataları içine koyarak eritin.
Soğuması için dolaba kaldırın.
Pandispanyayı muzların boyutuna göre kesin.
Soğuyan kremadan kestiğiniz kek dilimlerinin üzerine sürün ve üzerine muz koyun.
Aynı işlemi bütün pandispanya dilimlerine uygulayın.
Fırın tepsisinin üzerine, fırın telini koyun.
Malagaları aralıklarla dizin.
Soğumuş ganaj sosunu muzların üstüne dökün.
Malagaların her tarafının sosla kaplandığına emin olun.
Bir tabağa fıstık parçalarını koyun.
Malagaların yanlarını fıstık parçalarına bulayın.
Fırın telinden tepsiye süzülen çikolata soslarını buzdolabı poşetine alın.
Köşesini iğne ile delerek malagaların üzerini süsleyebilirsiniz.
30-40 dakika buzdolabında dinlendikten sonra, muzlu malagalarınız hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.